
Kasia Vermaire
Kasia Vermaire (rojena 1985) je strokovnjakinja za prehrano in telesno dejavnost. Šolala se je na slavnem kulinaričnem inštitutu v Maastrichtu in Londonu. Pozneje je delala kot osebna svetovalka in pripravljala programe prehrane in telesnih dejavnosti.
Je tudi specialistka za čaj. Leta 2010 je zmagala na natečaju in postala najboljša sommelierka za čaj na Nizozemskem. Kasia je ustanovila lastno podjetje, ki se ukvarja s čajem, prehrano in telesnimi dejavnostmi, ter sodeluje tudi z drugimi podjetji pri razvoju proizvodov, ki jih uživamo ob kavi in čaju. Piše tudi članke o trendih v prehrani. Kasia verjame, da s hrano pridobivamo življenjske izkušnje. Hrana stimulira naša čutila. Kasia ima rada svežo in nepredelano hrano; tudi barvo take hrane ima rada. Rada kuha in deli hrano z drugimi, da izpolni ljudi z energijo, veseljem in mirom. "Uživam, ko grem v restavracijo, naročim različne jedi, jih pokušam in delim z drugimi." Meni, da je hrana povezana z našimi čustvi. Spominja se, da je kot otrok videla baziliko, na kateri so bile žabe. Dolgo zatem je mislila, da bazilika ni okusna, saj na njej ostaja okus po žabi. Po Kasijinem mnenju zdrav način življenja in prehrane ni nujno povezan z omejitvami in strogim upoštevanjem določenih pravil. Ljudje bi morali spoznavati svoje okuse in hrano dojemati kot nekaj lepega, raznolikega in elegantnega. V oddaji "Preprosti recepti" vsako nedeljo predstavlja uravnotežene obroke. Glavno sporočilo je, da je treba za dobro počutje v svojem telesu razmišljati o hrani kot o nečem, kar telo napolni z energijo. Upoštevajte to stališče in kmalu boste razumeli, da je hrana vaš prijatelj in ne sovražnik – tudi takrat, ko se želite znebiti odvečnih kilogramov.
ReceptiKitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Način priprave: 1. Rezance pripravimo po navodilih na embalaži. 2. Odstranimo zeleni del pora in ga vzdolžno prerežemo na pol. Operemo ga in narežemo na poševne polkroge. Česen drobno narežemo. K...
ReceptiRibji zvitki z algo nori
Priprava: 1. Krompir dobro operemo in mu odstranimo črne madeže. Kuhamo ga 15 minut v slani vodi. 2. Krompir precedimo in ga vrnemo v lonec. Vsak krompir narežemo na dva do tri kose, zalije...