Nigella Lawson

Nigella Lawson

Bio

Nigella Lawson je hči enega najvidnejših članov vlade Margaret Thatcher, lorda Nigella Lawsona. Nigella je magistrirala iz srednjeveškega in modernega jezika.

V svoji nadaljnji karieri novinarke je prišla do namestnice urednika Sunday Timesa. Nato je delala kot samostojna pisateljica pri publikacijah, kot sta The Guardian in Daily Telegraph.

Ljubezen do hrane se je rodila, ko so jo povabili, da napiše rubriko o hrani za revijo Spectator. Leta 1992 se je Nigella poročila z novinarjem in televizijskim producentom Johnom Diamondom, s katerim imata dva otroka - Kozima in Bruna. Diamond svojo ženo spodbuja, da nadaljuje s pisanjem na kulinaričnem področju in si tako ustvari ime.

Nigella je leta 1998 izdala svojo prvo knjigo Kako jesti: užitki in načela dobre hrane, ki je postala odskočna deska za televizijsko oddajo Nigella Bites. Zaradi svojega edinstvenega pristopa k hrani in njenega neustavljivega šarma je zelo uspešna, kar vodi do njene druge televizijske oddaje in knjige.

Leta 2000 se je osredotočila na peko in izdala knjigo "Kako je biti domača boginja", ki je prav tako doživela velik uspeh in je bila nominirana za kulinarično knjigo leta 2001.

Toda ravno takrat, ko se začne njena kariera, se njeno življenje spremeni zaradi raka. Tudi mati je umrla za rakom na jetrih, sestra je zbolela za rakom na dojki, mož in John pa sta leta 2001 prav tako izgubila bitko s to boleznijo.

Leta 2002 prične z novim televizijskim programom, ki ga spremlja izdaja kuharske knjige z naslovom "Za vedno poletje".

Nigella se je leta 2003 poročila s kontroverznim likom Charlesom Saatchijem, zbirateljem umetnosti. Razšla sta se leta 2013.

Nova knjiga je bila zelo uspešna. Prodana je bila v milijonskih izvodih.

Nigellin veliki preboj se je zgodil leta 2006, ko so v ZDA začeli predvajati šov 'Nigella Feasts'. Istega leta je podpisala pogodbo z BBC-jem za božično oddajo 'Nigella's Christmas Kitchen', za katero je naslednje leto prejela drugo nagrado na podelitvi World Food Media Awards.

Jeseni leta 2007 je v novi oddaji Nigella Express prikazala gledalcem, kako pripraviti preproste in enostavne obroke, pod pogojem, da niso nujno zdravi.

Leta 2009 je sodelovala na ameriškem kulinaričnem tekmovanju "Vrhunski kuhar".

Njene knjige so prodajne uspešnice, po vsem svetu so prodali več kot 3 milijone izvodov, njihova vrednost pa jeveč kot 15 milijonov dolarjev.

Najnovejši televizijski izziv Nigelle je udeležba na ameriškem degustacijskem kulinaričnem tekmovanju.

Recepti