Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!

sestavine

  • 350 g testenin
  • 300 g odtajanega zamrznjenega graha (200 g za pesto, 100 g za k testeninam)
  • 1 strok česna
  • 50 g bazilike
  • 15 g mete
  • 30 g popraženih pinjol
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 100 g maskarponeja
  • 50 g parmezana (ali rastlinskega nadomestka), naribamo, malo pa ga bomo porabili še za povrh
  • 25 g moke
  • 400 ml zelenjavne osnove
  • 75 g naribane mocarele

Priprava

  • 1. Pečico segrejte na 200 °C. Testenine kuhajte 10 minut v slanem kropu, ne smejo se skuhati do konca. Odcedite.
  • 2. Medtem v manjšem mešalniku zmiksajte 200 g graha, česen, baziliko, meto, pinjole, maskarpone in parmezan. Razredčite z malce oljčnega olja, solite in poprajte.
  • 3. V kozici stopite maslo, postopoma dodajte moko in pražite 2 minuti. Nato postopoma dodajajte osnovo, da dobite gladko in gosto omako. Dodajte pesto, premešajte in začinite.
  • 4. Omako vmešajte k testeninam, dodajte grah in vse skupaj prestavite v pekač. Potresite s preostankom parmezana in mocarelo ter pecite 20-25 minut, da bo jed povrh zlatorjave barve.

Sorodni recepti

Poglej vse