Testenine z grahom
Recept je iz: Donal Skehan
Če želite osvojiti kuhanje, ima Donal Skehan za vas veliko okusnih receptov, za katere ne potrebujete dodatnih sposobnosti, temveč le kuhinjo in nekaj sestavin. Dober tek!
sestavine
- 350 g testenin
- 300 g odtajanega zamrznjenega graha (200 g za pesto, 100 g za k testeninam)
- 1 strok česna
- 50 g bazilike
- 15 g mete
- 30 g popraženih pinjol
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 100 g maskarponeja
- 50 g parmezana (ali rastlinskega nadomestka), naribamo, malo pa ga bomo porabili še za povrh
- 25 g moke
- 400 ml zelenjavne osnove
- 75 g naribane mocarele
Priprava
- 1. Pečico segrejte na 200 °C. Testenine kuhajte 10 minut v slanem kropu, ne smejo se skuhati do konca. Odcedite.
- 2. Medtem v manjšem mešalniku zmiksajte 200 g graha, česen, baziliko, meto, pinjole, maskarpone in parmezan. Razredčite z malce oljčnega olja, solite in poprajte.
- 3. V kozici stopite maslo, postopoma dodajte moko in pražite 2 minuti. Nato postopoma dodajajte osnovo, da dobite gladko in gosto omako. Dodajte pesto, premešajte in začinite.
- 4. Omako vmešajte k testeninam, dodajte grah in vse skupaj prestavite v pekač. Potresite s preostankom parmezana in mocarelo ter pecite 20-25 minut, da bo jed povrh zlatorjave barve.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kasia Vermaire
Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Recepti Michela Chiappa
Sveže žafranove testenine s školjkami in kozicami
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Donal Skehan
Testenine s kozicami in pil pilom
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Donal Skehan
Testenine z mesnimi kroglicami
Recepti Mark Moriarty
Testenine z belim svinjskim ragujem
Recepti Antonio in Gennaro
Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako
Recepti Antonio in Gennaro
Testenine „svileni robčki“ s pestom
Recepti Donal Skehan
Jesenske testenine z bučo in sirom z modro plesnijo