Testenine s kozicami in pil pilom

Zaradi mesnatih kozic in sočnih paradižnikov, ki v ustih kar počijo, imajo te testenine še posebej poletni pridih.

sestavine

  • 350 g testenin
  • 100 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 3 veliki, na tanko narezani stroki česna
  • 1 žlička dimljene sladke paprike
  • velikodušen ščep čilijevih kosmičev
  • 500 g olupljenih surovih kraljevih kozic
  • 75 g rukole
  • pest na drobno nasekljanega peteršilja
  • stisk limonovega soka
  • morska sol in sveže mlet poper

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. V večji ponvi zavrite slano vodo in testenine kuhajte 10–12 minut, da bodo skuhane al dente.
  • 2. Medtem segrejte olje v veliki ponvi na srednji temperaturi in dodajte paradižnike. Nežno kuhajte, dokler ne začnejo pokati, nato dodajte česen, papriko in čilijeve kosmiče ter kuhajte še nekaj minut.
  • 3. Dodajte kozice, povečajte temperaturo in jih pražite, dokler ne dobijo rožnate barve. Dobro začinite s soljo in poprom.
  • 4. Odcedite testenine, pri čemer prihranite malo vode. Testenine in prihranjeno vodo dodajte v ponev h kozicam. Dobro premešajte z listi rukole in peteršiljem, pokapajte z limoninim sokom in postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse