Testenine s kozicami in pil pilom
Recept je iz: Donal Skehan

Zaradi mesnatih kozic in sočnih paradižnikov, ki v ustih kar počijo, imajo te testenine še posebej poletni pridih.
sestavine
- 350 g testenin
- 100 ml ekstra deviškega oljčnega olja
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 3 veliki, na tanko narezani stroki česna
- 1 žlička dimljene sladke paprike
- velikodušen ščep čilijevih kosmičev
- 500 g olupljenih surovih kraljevih kozic
- 75 g rukole
- pest na drobno nasekljanega peteršilja
- stisk limonovega soka
- morska sol in sveže mlet poper
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. V večji ponvi zavrite slano vodo in testenine kuhajte 10–12 minut, da bodo skuhane al dente.
- 2. Medtem segrejte olje v veliki ponvi na srednji temperaturi in dodajte paradižnike. Nežno kuhajte, dokler ne začnejo pokati, nato dodajte česen, papriko in čilijeve kosmiče ter kuhajte še nekaj minut.
- 3. Dodajte kozice, povečajte temperaturo in jih pražite, dokler ne dobijo rožnate barve. Dobro začinite s soljo in poprom.
- 4. Odcedite testenine, pri čemer prihranite malo vode. Testenine in prihranjeno vodo dodajte v ponev h kozicam. Dobro premešajte z listi rukole in peteršiljem, pokapajte z limoninim sokom in postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kasia Vermaire
Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Recepti Michela Chiappa
Sveže žafranove testenine s školjkami in kozicami
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Donal Skehan
Testenine z grahom
Recepti Donal Skehan
Testenine z mesnimi kroglicami
Recepti Mark Moriarty
Testenine z belim svinjskim ragujem
Recepti Antonio in Gennaro
Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako
Recepti Antonio in Gennaro
Testenine „svileni robčki“ s pestom
Recepti Donal Skehan
Jesenske testenine z bučo in sirom z modro plesnijo