Vabimo vas k pripravi slastne solate z odlični dodatki. Kateri so te dodatki pa preverite spodaj.

sestavine

  • Za polpete:
  • 1 pločevinka belega fižola (400 g).
  • 1 pločevinka rdečega fižola (400 g)
  • 1/2 šopka mlade čebule
  • 1 steblo zelenega česna
  • 1/4 šopka peteršilja
  • 1 zelena paprika
  • 2-3 žlice moke
  • 1 jajce
  • 1 žlička kumina
  • sol in poper po okusu
  • oljčno olje za cvrtje
  • Za paradižnikovo salso:
  • 200 g paradižnika
  • 2 stebla mlade čebule
  • 1/4 šopka peteršilja
  • 4 vejice bazilike
  • Za preliv:
  • 1 žličko medu
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 50 ml belega vinskega kisa
  • 100 ml oljčnega olja
  • sol po okusu
  • Za postrežbo:
  • 200 g mešane zelene listnate zelenjave

Priprava

  • 1. Fižol temeljito odcedite. Zmečkajte ga ali spasirajte v mikserju.
  • 2. Čebulo, česen, peteršilj in papriko drobno sesekljajte. Dodajte k fižolu.
  • 3. Ubijte jajce, zmes začinite s kuminom, soljo in poprom. Dodajte moko. Premešajte.
  • 4. Oblikujte majhne polpete, jih povaljajte v moki, pokapajte z oljčnim oljem in ocvrite v cvrtniku na vroč zrak ali v ponvi na malo olja, dokler ne postanejo zlatorjavi.
  • 5. Paradižnike narežite na kocke. Čebulo, peteršilj in baziliko drobno sesekljajte.
  • 6. Iz gorčice, medu, kisa in oljčnega olja pripravite preliv. Posolite.
  • 7. Listnato zelenjavo začinite s prelivom ločeno od paradižnika.
  • 8. Na krožnike razporedite solato, polpete in paradižnikovo salso.

Sorodni recepti

Poglej vse