Solata iz rdečega zelja z vloženo čebulo

sestavine

  • 1 kg rdečega zelja
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 šopek kopra
  • 2-3 vejice mete
  • 200 g bolgarskega kozjega sira
  • 100 g orehov
  • 1 žlica moke
  • sol po okusu
  • Za vloženo čebulo:
  • 2 rdeči čebuli
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 50 ml rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička čilijeve omake
  • sol po okusu
  • Za preliv:
  • 120 ml oljčnega olja
  • 80 ml rdečega vinskega kisa
  • 1 žlica gorčice v zrnju
  • 1 žlica medu
  • 1 žlička kumine
  • sol po okusu

Priprava

  • 1. Za pripravo vložene čebule z mandolin narežite čebulo na tanke rezine. Prelijte z oljčnim oljem in kisom. Potresite s sladkorjem, soljo in čilijevo omako ter premešajte. Pokrijte in postavite v hladilnik za 1 uro.
  • 2. Z mandolino zelo tanko narežite rdeče zelje, posolite in nežno premešajte.
  • 3. Za pripravo preliva zmešajte kis z gorčico, medom, oljčnim oljem, kumino, ki ste jo predhodno prepražili na suhi ponvi, in soljo po okusu.
  • 4. Zelju dodajte drobno sesekljan koper, peteršilj in meto. Prelijte s prelivom. Premešajte in pustite stati v hladilniku 30 minut.
  • 5. Orehe pokapajte z vodo, potresite z moko in soljo ter premešajte. Popražite na vroči suhi ponvi. Postavite na stran, da se ohladi.
  • 6. Solato postrezite z vloženo čebulo (odcejeno), na kocke narezanim kozjim sirom in orehi.
  • Nasvet:
  • Orehe lahko tudi približno 10 minut pražite v pečici, segreti na 180 stopinj, in jih občasno premešate.

Sorodni recepti

Poglej vse