Bogata solata, kot je niste vajeni. Obogatena je s prekajeno postrvjo, kozjim sirom, raznoliko zelenjavo in okusnim prelivom.

sestavine

  • 200 g prekajenih filejev postrvi
  • 100 g mehkega kozjega sira
  • 100 g kremnega sira
  • 1 majhna glava solate
  • 1/2 glave radiča
  • 50 g mlade špinače
  • 50 g rukole
  • 1/4 rdeče čebule
  • 30 g pinjol
  • 15 g kaper
  • sol po okusu
  • Za preliv:
  • 1 žlička medu
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 100 ml olivnega olja
  • sok 1/2 limone
  • sol po okusu

Priprava

  • 1. Solato in radič natrebite v veliko skledo. Dodajte mlado špinačo, rukolo in čebulo, narezano na polmesece. Posolite.
  • 2. Na ponvi prepražite pinjole. Zmešajte kozji in kremni sir. Mešanico dajte v dresirno vrečko.
  • 3. Za preliv zmešajte med, gorčico, olivno olje, limonov sok in sol po okusu.
  • 4. Solato prelijte s prelivom.
  • 5. Zmešano solato dajte na krožnik in nanjo položite koščke postrvi. Zraven postrezite sir ter potrosite s pinjolami in kaprami.

Sorodni recepti

Poglej vse