Solata z bresaolo

Zares bogato obložena solata po italijanskem receptu!

sestavine

  • 3 rezine belega kruha
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 zeleni solati
  • 1 majhna pest rukole
  • 100 g redkvic
  • 20 črnih oliv
  • 2 trdo kuhani jajci
  • 80 g bresaole
  • 2 žlici sveže naribanega parmezana
  • Za preliv:
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • sol
  • poper
  • 1 strok česna

Priprava

  • Rezinam kruha odrežemo skorjo. Kruh narežemo na enake kockice in z vseh strani popražimo v ponvi na oljčnem olju. Krutone stresemo na papirno brisačo, da se odcedijo.
  • V skledi pomešamo natrgane liste zelene solate. Lahko uporabimo katerokoli vrsto. Po želji lahko uporabimo liste kislice, regrata in drugo. Dodamo rukolo, narezane redkvice in olive. Jajca narežemo na četrtine ali osmine in jih dodamo v skledo. Parmezan grobo naribamo.
  • Neolupljen strok česna zdrobimo in položimo v steklen kozarec ali visoko skledo. Dodamo preostale sestavine za preliv. Dobro premešamo. Strok česna odstranimo.
  • Solato prelijemo s prelivom in premešamo. Na vsak krožnik položimo dva tanko narezana kosa bresaole (Bresaola della Valtellina). Čez vsakega položimo pest solate in po vrhu potresemo s krutoni.

Sorodni recepti

Poglej vse