K tej sveži zeleni solati se izvrstno poda preliv z drobnjakom in peteršiljem.

sestavine

  • HRUSTLJAVA ČIČERIKA:
  • 400-gramska pločevinka čičerike
  • 1/3 skodelice ekstra deviškega olivnega olja
  • 1/4 žličke octovca
  • PRELIV IN SOLATA:
  • česnov strok
  • 5 žličk limonovega soka
  • 1/2 žličke soli
  • 1/8 žličke sladkorja
  • skodelica sončničnega olja
  • 2 žlici drobno nasekljanega svežega drobnjaka
  • 2 žlici drobno nasekljanega svežega peteršilja
  • 2 šopa špargljev brez olesenelih koncev
  • 2 žlički olivnega olja
  • 2 skodelici rukole
  • olupljen avokado brez koščice, narezan na kose

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • Čas priprave: 15 minut
  • Čas kuhanja: 25 minut
  • Predpriprava: hrustljavo čičeriko in preliv lahko pripravite dan prej. Čičeriko hranite v neprodušno zaprti posodi na sobni temperaturi, preliv pa v pokriti posodi v hladilniku.
  • Hrustljava čičerika:
  • 1. Prihranite 1/4 skodelice tekočine iz konzerve s čičeriko. Preostalo tekočino zavrzite ali porabite za kaj drugega. Čičeriko odcedite, splahnite in dobro osušite.
  • 2. V veliki ponvi na zmernem do močnem ognju segrejte olje. Dodajte čičeriko in jo pražite 15–20 minut, da postane hrustljava in dobi zlato barvo.
  • 3. Prestavite čičeriko na papirnate brisače in jo na hitro osušite. Nato ji v skledi primešajte octovec in sol.
  • Preliv:
  • 4. V mikserju ali multipraktiku zmešajte 1/4 skodelice vode od čičerike, česen, limonov sok, sol in sladkor. Mešajte z najmanjšo hitrostjo in počasi dodajajte skodelico sončničnega olja, da dobite kremast preliv. Solite in poprajte. Dajte preliv skledo ter mu primešajte drobnjak in peteršilj.
  • Šparglji in serviranje:
  • 5. Na močnem ognju segrejte veliko ponev. Dodajte šparglje in jih prelijte z dvema žličkama olivnega olja. Solite in poprajte. Kuhajte šparglje okoli tri minute in jih vmes obračajte, dokler niso ožgani, a še vedno čvrsti. Nato jih prerežite na pol.
  • 6. Zmešajte rukolo, šparglje in preliv ter solato postrezite na krožnik. Dodajte avokado in še malo preliva. Solato potrosite s hrustljavo čičeriko in postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse