Solata z limono, čičeriko, paradižnikom in kozjim sirom je okusna vegetarijanska jed z dodatki kumina, origana in orehov.

sestavine

  • 600 g zrelega paradižnika
  • 1 manjši šop sveže bazilike
  • 1 limona
  • 2 večji prgišči rukole
  • 1 manjši kolobar krhkega, mehkega kozjega sira
  • ekstra deviško olivno olje
  • morska sol in sveže mlet črni poper
  • manjše prgišče orehov
  • ½ kozarca čičerike boljše kakovosti (približno 300g)
  • ščep posušenega kumina
  • 1 žlička posušenega origana

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. NA GROBO nasekljajte paradižnik in ga dajte v servirno skledo. Vanjo dodajte večino listov bazilike. Manjše prihranite.
  • 2. POŠKROPITE z ekstra deviškim olivnim oljem ter posolite in popoprajte.
  • 3. Na nizko temperaturo DAJTE manjšo kozico, vanjo pa razpolovljene orehe. 5 minut jih pražite, da se dodobra popečejo in začnejo lepo dišati. Nekaj časa jih pustite počivati.
  • 4. PRECEDITE čičeriko in jo stresite v drugo skledo.
  • 5. DODAJTE kumin, origano, limonovo lupinico in polovico soka ene limone ter vse skupaj pokapajte z oljem.
  • 6. Dobro posolite in popoprajte ter PREMEŠAJTE.
  • 7. Paradižniku DODAJTE čičeriko ter vse skupaj premešajte.
  • 8. DODAJTE rukolo ter na solato nadrobite kozji sir in lešnike.

Sorodni recepti

Poglej vse