Ste pripravljeni na novo kulinarično avanturo? Adam in Poh vam bosta predstavila malezijsko kuhinjo z edinstvenim pristopom, ki sta jo spoznavala skozi njuno kuharsko oddajo »Adam in Poh kuhata po malezijsko v Avstraliji«. Vabljeni, da pripravite pestre malezijske okuse pri vas doma!

sestavine

  • 300 g zelo svežih olupljenih in očiščenih surovih kozic
  • 6 limet (iz 5 iztisnite sok, 1 narežite na rezine)
  • ½ žličke soli
  • 1 žlička sladkorja
  • ½ fino nasekljane majhne rdeče čebule
  • 1 fino nasekljan čili bird's eye
  • 2 cm na trakce narezanega ingverja
  • kumara in paradižnik za končno postrežbo jedi
  • PASTA:
  • 2 čilija bird's eye
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna
  • 2 cm ingverja

Priprava

  • Število porcij: 4
  • 1. Grobo sesekljajte sestavine za pasto ter jih v možnarju s tolkačem trite, dokler ne dobite grobe paste.
  • 2. Kozice razpolovite po dolgem in jih združite s pasto. Dodajte limetin sok, sol in sladkor ter vse skupaj premešajte. 10 minut pustite stati. Preden jed postrežete, vanjo vmešajte preostale čebulo, čilije, ingver in rezine limete.
  • 3. Postrezite s kumaro in paradižnikom.

Sorodni recepti

Poglej vse