Korenčkova juha

Korenčkova juha
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Torek 22 September ob 11:30 | Torek 22 September ob 16:30

Opis

Korenčkova juha

Priprava

  1. Korenje olupite in narežite na kolute. Česen olupite.
  2. Na nizkem ognju segrejte oljčno olje. Stroke česna pražite do zlate barve.
  3. Dodajte kumino in korenje ter rahlo popražite. Dodajte osnovo in sol. Pokrijte in kuhajte na nizkem ognju, da se zelenjava omehča.
  4. Spasirajte, dodajte okoli 600 ml vode in spet spasirajte. Jogurtu dodajte malce juhe, premešajte, vmešajte v juho, dodajte nasekljan drobnjak in postrezite.
  5. V nizek pekač nadrobite kruh. V drugo skledo nadrobite sir, pokapljajte z oljčnim oljem ter pecite pri 220 stopinjah do zlatega.
  6. Juho postrezite s kruhom in sirom.

*Pecite v ventilacijski pečici.

sestavine

  • 1 kg korenčka
  • 5 strokov česna                                                                                       
  • 150 g jogurta
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 300 g sira
  • 4 rezine belega kruha       
  • 1/2 šopka drobnjaka
  • 1 žličke semen kumine
  • 40 ml oljčnega olja     
  • sol po okusu

Sorodni recepti