Korenčkova juha

Korenčkova juha

sestavine

  • 1 kg korenčka
  • 5 strokov česna                                                                                       
  • 150 g jogurta
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 300 g sira
  • 4 rezine belega kruha       
  • 1/2 šopka drobnjaka
  • 1 žličke semen kumine
  • 40 ml oljčnega olja     
  • sol po okusu

Priprava

  • Korenje olupite in narežite na kolute. Česen olupite.
  • Na nizkem ognju segrejte oljčno olje. Stroke česna pražite do zlate barve.
  • Dodajte kumino in korenje ter rahlo popražite. Dodajte osnovo in sol. Pokrijte in kuhajte na nizkem ognju, da se zelenjava omehča.
  • Spasirajte, dodajte okoli 600 ml vode in spet spasirajte. Jogurtu dodajte malce juhe, premešajte, vmešajte v juho, dodajte nasekljan drobnjak in postrezite.
  • V nizek pekač nadrobite kruh. V drugo skledo nadrobite sir, pokapljajte z oljčnim oljem ter pecite pri 220 stopinjah do zlatega.
  • Juho postrezite s kruhom in sirom.
  • *Pecite v ventilacijski pečici.

Sorodni recepti

Poglej vse