Korenčkova juha
Recept je iz: Lora in Stoyan

Korenčkova juha
sestavine
- 1 kg korenčka
- 5 strokov česna
- 150 g jogurta
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 300 g sira
- 4 rezine belega kruha
- 1/2 šopka drobnjaka
- 1 žličke semen kumine
- 40 ml oljčnega olja
- sol po okusu
Priprava
- Korenje olupite in narežite na kolute. Česen olupite.
- Na nizkem ognju segrejte oljčno olje. Stroke česna pražite do zlate barve.
- Dodajte kumino in korenje ter rahlo popražite. Dodajte osnovo in sol. Pokrijte in kuhajte na nizkem ognju, da se zelenjava omehča.
- Spasirajte, dodajte okoli 600 ml vode in spet spasirajte. Jogurtu dodajte malce juhe, premešajte, vmešajte v juho, dodajte nasekljan drobnjak in postrezite.
- V nizek pekač nadrobite kruh. V drugo skledo nadrobite sir, pokapljajte z oljčnim oljem ter pecite pri 220 stopinjah do zlatega.
- Juho postrezite s kruhom in sirom.
- *Pecite v ventilacijski pečici.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Sara La Fountain
Gurmanska juha z lososom
Recepti Roberta Pagnier
Juha iz bučk z brusketi
Recepti Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom
Recepti Juha iz pečene paprike in paradižnika
Recepti Juha iz ohrovta in rdeče pese
Recepti Rudolph van Veen
Malteška ribja obara, Aliota
Recepti Gabriele Sponza
Juha s suhim mesom in bučo
Recepti Gabriele Sponza
Lubenična juha z meto
Recepti Nenad Veljković
Jagnječa obara
Recepti Filipa Vacondeus
Juha s školjkami "coquinhas"