Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom

Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom

Opis

Pečico segrejemo na 200 °C.

Paprike narežemo na četrtine, jih pokapamo z oljčnim oljem in pečemo okrog  30 minut, da počrnijo in se zmehčajo.  Papriko poberemo s pekača in zavijemo v aluminijasto folijo. Ko se dovolj ohladijo, jim odstranimo kožico.

Zeleni del na sredini paradižnikov izrežemo in paradižnik damo v vrelo vodo za okrog minuto, da mu zlahka odstranimo olupek. Paradižnik grobo nasekljamo in ga damo v veliko ponev skupaj s papriko, sladkorjem, olupljenim velikim krompirjem, narezanim na četrtine, in dvema korenčkoma, razrezanima na štiri kose. Vse kuhamo okrog 20-30 minut. Posodo odstavimo, odstranimo in zavržemo korenje ter krompir, tako da ostane samo paradižnik.

V veliki ponvi segrejemo oljčno olje. Dodamo narezano rdečo čebulo in ščep soli. Premešamo.  Zmanjšamo ogenj in pražimo še okrog 30 minut oziroma tako dolgo, da čebula postane lepljiva.

Dodamo strt česen, drobno nasekljan rožmarin in limonino lupinico. Pražimo še nekaj minut, nato dodamo paradižnik. Solimo in popramo. Pustimo, da zavre, nato počasi kuhamo, da dobimo bogato omako. Občasno premešamo. Dodamo 150-200 g masla in malo vode po potrebi. Kuhamo še 20-30 minut, nato spet začinimo. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko juho.

Moko, sol in naribani sir zmešamo s hladno vodo v mehko testo. Ne gnetemo preveč. Razvaljamo in izrežemo v poljubno obliko. Vsak kos povaljamo v mletem parmezanu in cvremo pri 190 °C, dokler kruh ne dobi zlate barve in izplava na vrh posode.

V majhni ponvi segrejemo oljčno olje. Dodamo mleto papriko, nato še mandlje. Poskrbimo, da so dobro prekriti z mleto papriko. To nam vzame samo okrog 30 sekund. Preden juho postrežemo, jo obilno potresemo z olivami, mandlji in peteršiljem.

Pečico segrejemo na 200 °C.

Paprike narežemo na četrtine, jih pokapamo z oljčnim oljem in pečemo okrog  30 minut, da počrnijo in se zmehčajo.  Papriko poberemo s pekača in zavijemo v aluminijasto folijo. Ko se dovolj ohladijo, jim odstranimo kožico.

Zeleni del na sredini paradižnikov izrežemo in paradižnik damo v vrelo vodo za okrog minuto, da mu zlahka odstranimo olupek. Paradižnik grobo nasekljamo in ga damo v veliko ponev skupaj s papriko, sladkorjem, olupljenim velikim krompirjem, narezanim na četrtine, in dvema korenčkoma, razrezanima na štiri kose. Vse kuhamo okrog 20-30 minut. Posodo odstavimo, odstranimo in zavržemo korenje ter krompir, tako da ostane samo paradižnik.

V veliki ponvi segrejemo oljčno olje. Dodamo narezano rdečo čebulo in ščep soli. Premešamo.  Zmanjšamo ogenj in pražimo še okrog 30 minut oziroma tako dolgo, da čebula postane lepljiva.

Dodamo strt česen, drobno nasekljan rožmarin in limonino lupinico. Pražimo še nekaj minut, nato dodamo paradižnik. Solimo in popramo. Pustimo, da zavre, nato počasi kuhamo, da dobimo bogato omako. Občasno premešamo. Dodamo 150-200 g masla in malo vode po potrebi. Kuhamo še 20-30 minut, nato spet začinimo. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko juho.

Moko, sol in naribani sir zmešamo s hladno vodo v mehko testo. Ne gnetemo preveč. Razvaljamo in izrežemo v poljubno obliko. Vsak kos povaljamo v mletem parmezanu in cvremo pri 190 °C, dokler kruh ne dobi zlate barve in izplava na vrh posode.

V majhni ponvi segrejemo oljčno olje. Dodamo mleto papriko, nato še mandlje. Poskrbimo, da so dobro prekriti z mleto papriko. To nam vzame samo okrog 30 sekund. Preden juho postrežemo, jo obilno potresemo z olivami, mandlji in peteršiljem.

sestavine

Sestavine

  • 10 rdečih paprik
  • 180 ml oljčnega olja
  • 5 rdečih čebul
  • 1.5 glavice česna
  • 5 vejic rožmarina
  • 22 paradižnikov
  • 3 limone
  • 170 g masla
  • 1 krompir
  • 2 korenčka
  • 1 žlica sladkorja

Kruh s parmezanom

  • 6 skodelic vode
  • 1 žlička soli
  • 125 g naribanega parmezana
  • hladna voda

Posip

  • oljčno olje
  • 1 žlica dimljene mlete paprike
  • 0.5 skodelice nasekljanih mandljev
  • 0.75 skodelice oliv brez koščic
  • narezanih
  • nasekljan peteršilj

Sorodni recepti