Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom
Pečico
segrejemo na
Paprike narežemo na četrtine, jih pokapamo z oljčnim oljem in pečemo okrog 30 minut, da počrnijo in se zmehčajo. Papriko poberemo s pekača in zavijemo v aluminijasto folijo. Ko se dovolj ohladijo, jim odstranimo kožico.
Zeleni del na sredini paradižnikov izrežemo in paradižnik damo v vrelo vodo za okrog minuto, da mu zlahka odstranimo olupek. Paradižnik grobo nasekljamo in ga damo v veliko ponev skupaj s papriko, sladkorjem, olupljenim velikim krompirjem, narezanim na četrtine, in dvema korenčkoma, razrezanima na štiri kose. Vse kuhamo okrog 20-30 minut. Posodo odstavimo, odstranimo in zavržemo korenje ter krompir, tako da ostane samo paradižnik.
V veliki ponvi segrejemo oljčno olje. Dodamo narezano rdečo čebulo in ščep soli. Premešamo. Zmanjšamo ogenj in pražimo še okrog 30 minut oziroma tako dolgo, da čebula postane lepljiva.
Dodamo strt
česen, drobno nasekljan rožmarin in limonino lupinico. Pražimo še nekaj minut,
nato dodamo paradižnik. Solimo in popramo. Pustimo, da zavre, nato počasi
kuhamo, da dobimo bogato omako. Občasno premešamo. Dodamo 150-
Moko, sol
in naribani sir zmešamo s hladno vodo v mehko testo. Ne gnetemo preveč.
Razvaljamo in izrežemo v poljubno obliko. Vsak kos povaljamo v mletem parmezanu
in cvremo pri
Pečico segrejemo na
Paprike narežemo na četrtine, jih pokapamo z oljčnim oljem in pečemo okrog 30 minut, da počrnijo in se zmehčajo. Papriko poberemo s pekača in zavijemo v aluminijasto folijo. Ko se dovolj ohladijo, jim odstranimo kožico.
Zeleni del na sredini paradižnikov izrežemo in paradižnik damo v vrelo vodo za okrog minuto, da mu zlahka odstranimo olupek. Paradižnik grobo nasekljamo in ga damo v veliko ponev skupaj s papriko, sladkorjem, olupljenim velikim krompirjem, narezanim na četrtine, in dvema korenčkoma, razrezanima na štiri kose. Vse kuhamo okrog 20-30 minut. Posodo odstavimo, odstranimo in zavržemo korenje ter krompir, tako da ostane samo paradižnik.
V veliki ponvi segrejemo oljčno olje. Dodamo narezano rdečo čebulo in ščep soli. Premešamo. Zmanjšamo ogenj in pražimo še okrog 30 minut oziroma tako dolgo, da čebula postane lepljiva.
Dodamo strt česen, drobno nasekljan rožmarin in limonino lupinico. Pražimo še nekaj minut, nato dodamo paradižnik. Solimo in popramo. Pustimo, da zavre, nato počasi kuhamo, da dobimo bogato omako. Občasno premešamo. Dodamo 150-
Moko, sol in naribani sir zmešamo s hladno vodo v mehko testo. Ne gnetemo preveč. Razvaljamo in izrežemo v poljubno obliko. Vsak kos povaljamo v mletem parmezanu in cvremo pri
sestavine
- Sestavine10 rdečih paprik 180 ml oljčnega olja 5 rdečih čebul 1.5 glavice česna 5 vejic rožmarina 22 paradižnikov 3 limone 170 g masla 1 krompir 2 korenčka 1 žlica sladkorjaKruh s parmezanom6 skodelic vode 1 žlička soli 125 g naribanega parmezana hladna vodaPosip oljčno olje 1 žlica dimljene mlete paprike 0.5 skodelice nasekljanih mandljev 0.75 skodelice oliv brez koščic narezanih nasekljan peteršilj
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Sara La Fountain
Gurmanska juha z lososom
Recepti Roberta Pagnier
Juha iz bučk z brusketi
Recepti Juha iz pečene paprike in paradižnika
Recepti Juha iz ohrovta in rdeče pese
Recepti Rudolph van Veen
Malteška ribja obara, Aliota
Recepti Gabriele Sponza
Juha s suhim mesom in bučo
Recepti Gabriele Sponza
Lubenična juha z meto
Recepti Nenad Veljković
Jagnječa obara
Recepti Filipa Vacondeus
Juha s školjkami "coquinhas"
Recepti Sara Chafak
Škampova juha z rezanci