Juha iz bučk z brusketi
Recept je iz: Roberta Pagnier

Tokratni recept je priskrbela Roberta Pagnier, nizozemka z italijanskimi koreninami. V življenju občuduje toplino, dobro vzdušje, družino in veliko mizo, obloženo z okusno hrano. Vabljeni, da tudi vi obložite svojo mizo z okusno juho iz bučk z brusketi. Pa dober tek!
sestavine
- ZA JUHO:
- 4 bučke
- 0.5 glavice čebule
- 3 stroki česna
- 1 zelenjavna kocka
- 150 ml sladke smetane
- 100 g naribanega parmezana
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
- poper
- peteršilj
- ZA BRUSKETE:
- 0.5 polnozrnatega kruha
- 4 paradižniki
- 2 šopka bazilike
- ekstra deviško oljčno olje
- sol
- poper
Priprava
- 1. Čebulo drobno narežemo in popražimo v ponvi na segretem olju, dokler ne postekleni. Dodamo grobo narezan česen in majhne kocke bučk. Kuhamo 15 minut.
- 2. Kocko stopimo v vroči vodi in dodamo bučke. Peteršilj narežemo in polovico dodamo v juho. Juho pasiramo, ko je še topla in dodamo smetano in naribani parmezan. Popopramo in premešamo.
- 3. Za bruskete v opekaču ali pečici opečemo polnozrnat kruh.
- 4. Zrele paradižnike narežemo na kocke in damo v skledo. Dodamo večjo količino kakovostnega oljčnega olja. Solimo, popramo in premešamo.
- 5. Rezine popečenega kruha natremo s strokom olupljenega česna. Nato nanje razporedimo paradižnikovo omako in potresemo z narezano baziliko.
- 6. Kremno juho postrežemo v skledah. Potresemo s peteršiljem in okrasimo s toplimi brusketami.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Sara La Fountain
Gurmanska juha z lososom
Recepti Rudolph van Veen
Malteška ribja obara, Aliota
Recepti Gabriele Sponza
Juha s suhim mesom in bučo
Recepti Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom
Recepti Gabriele Sponza
Lubenična juha z meto
Recepti Nenad Veljković
Jagnječa obara
Recepti Filipa Vacondeus
Juha s školjkami "coquinhas"
Recepti Juha iz pečene paprike in paradižnika
Recepti Juha iz ohrovta in rdeče pese
Recepti Nenad Veljković
Kavbojski zrezki