Juha iz bučk z brusketi

Tokratni recept je priskrbela Roberta Pagnier, nizozemka z italijanskimi koreninami. V življenju občuduje toplino, dobro vzdušje, družino in veliko mizo, obloženo z okusno hrano. Vabljeni, da tudi vi obložite svojo mizo z okusno juho iz bučk z brusketi. Pa dober tek!

sestavine

  • ZA JUHO:
  • 4 bučke
  • 0.5 glavice čebule
  • 3 stroki česna
  • 1 zelenjavna kocka
  • 150 ml sladke smetane
  • 100 g naribanega parmezana
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • ZA BRUSKETE:
  • 0.5 polnozrnatega kruha
  • 4 paradižniki
  • 2 šopka bazilike
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol
  • poper

Priprava

  • 1. Čebulo drobno narežemo in popražimo v ponvi na segretem olju, dokler ne postekleni. Dodamo grobo narezan česen in majhne kocke bučk. Kuhamo 15 minut.
  • 2. Kocko stopimo v vroči vodi in dodamo bučke. Peteršilj narežemo in polovico dodamo v juho. Juho pasiramo, ko je še topla in dodamo smetano in naribani parmezan. Popopramo in premešamo.
  • 3. Za bruskete v opekaču ali pečici opečemo polnozrnat kruh.
  • 4. Zrele paradižnike narežemo na kocke in damo v skledo. Dodamo večjo količino kakovostnega oljčnega olja. Solimo, popramo in premešamo.
  • 5. Rezine popečenega kruha natremo s strokom olupljenega česna. Nato nanje razporedimo paradižnikovo omako in potresemo z narezano baziliko.
  • 6. Kremno juho postrežemo v skledah. Potresemo s peteršiljem in okrasimo s toplimi brusketami.

Sorodni recepti

Poglej vse