Malteška ribja obara, Aliota

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 veliko korenje
  • 1 koromač
  • 1 žlička semen janeža
  • 2 velike žlice paradižnikove omake
  • 1.5 l vode
  • 100 g riža
  • 1 lovorov list
  • ribja glava in ragu
  • 350 g mešanih ribjih filetov
  • 1 šopek drobnjaka

Priprava

  • 1. Vso zelenjavo drobno nasekljamo in prepražimo v ponvi na malce oljčnega olja. Dodamo semena in paradižnikovo omako ter premešamo.
  • 2. Dodamo riž, vodo in lovorov list. V cedilo damo ribjo glavo in ragu ter pomočimo v juho, da se kuha.
  • 3. Ko je juha kuhana, odstranimo cedilo z ragujem in glavo ter dodamo koščke filetov. Juho pustimo, da vre še deset minut. Preverimo, ali je riž kuhan.
  • 4. Na koncu dodamo še nasekljan drobnjak.

Sorodni recepti

Poglej vse