Malteška ribja obara, Aliota
Recept je iz: Rudolph van Veen

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 1 veliko korenje
- 1 koromač
- 1 žlička semen janeža
- 2 velike žlice paradižnikove omake
- 1.5 l vode
- 100 g riža
- 1 lovorov list
- ribja glava in ragu
- 350 g mešanih ribjih filetov
- 1 šopek drobnjaka
Priprava
- 1. Vso zelenjavo drobno nasekljamo in prepražimo v ponvi na malce oljčnega olja. Dodamo semena in paradižnikovo omako ter premešamo.
- 2. Dodamo riž, vodo in lovorov list. V cedilo damo ribjo glavo in ragu ter pomočimo v juho, da se kuha.
- 3. Ko je juha kuhana, odstranimo cedilo z ragujem in glavo ter dodamo koščke filetov. Juho pustimo, da vre še deset minut. Preverimo, ali je riž kuhan.
- 4. Na koncu dodamo še nasekljan drobnjak.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luke Nguyen
Rdeči rezanci z rakovim mesom iz Hai Phonga
Recepti Ainsley Harriott
Testenine z morskimi sadeži, čilijem in češnjevim paradižnikom
Recepti Ljubomir Stanišić
Pečena skuša s hladno melonino juho
Recepti Nadiya Hussain
Pašteta iz dimljene skuše v paljenem testu z ananasovim čatnijem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni losos na dva načina
Recepti Nico Reynolds
Pečene kozice z mangom in krvavico
Recepti Lora in Stoyan
Rjava postrv z limonovo omako
Recepti Marcus Wareing
Dimljena postrv, pečena rdeča pesa in vodna kreša
Recepti Mary Berry
Vroče dimljeni losos, riž in špargljeva solata
Recepti Nico Reynolds
Kruhki z ribo