Malteška ribja obara, Aliota

Malteška ribja obara, Aliota

Opis

Način priprave:

1. Vso zelenjavo drobno nasekljamo in prepražimo v ponvi na malce oljčnega olja. Dodamo semena in paradižnikovo omako ter premešamo.

2. Dodamo riž, vodo in lovorov list. V cedilo damo ribjo glavo in ragu ter pomočimo v juho, da se kuha.

3. Ko je juha kuhana, odstranimo cedilo z ragujem in glavo ter dodamo koščke filetov. Juho pustimo, da vre še deset minut. Preverimo, ali je riž kuhan.

4. Na koncu dodamo še nasekljan drobnjak.

sestavine

  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 veliko korenje
  • 1 koromač
  • 1 žlička semen janeža
  • 2 velike žlice paradižnikove omake
  • 1.5 l vode
  • 100 g riža
  • 1 lovorov list
  • ribja glava in ragu
  • 350 g mešanih ribjih filetov
  • 1 šopek drobnjaka

Sorodni recepti