Lubenična juha z meto

Priprava:

1. Olupimo kose lubenice.

2. S paličnim mešalnikom naredimo iz lubenice (s semeni) in limonovega soka pire.

3. Segrevamo žganje in sladkor v prahu v posodi za omake, dokler se sladkor ne raztopi.

4. Sirup dodamo pireju iz lubenice in limonovega soka.

5. Mešanico odcedimo v cedilu in jo položimo v skledo za postrežbo.

6. Za metin pesto, ki ga bomo dodali, v možnarju zdrobimo liste sveže mete, oljčno olje, sol in sveži črni poper.

7. Postrežemo s svežimi metinimi listi in metinim pestom.

Priloga: Quiche z belim sirom

sestavine

  • 10 rezin lubenice 0.25 skodelice turškega žganja 1 žlica sladkorja 1 limona 1 sveženj sveže mete 0.5 skodelice oljčnega olja 1 žlička soli 1 žlička črnega svežega popra

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse