Lubenična juha z meto

Lubenična juha z meto

Opis

Priprava:

1. Olupimo kose lubenice.

2. S paličnim mešalnikom naredimo iz lubenice (s semeni) in limonovega soka pire.

3. Segrevamo žganje in sladkor v prahu v posodi za omake, dokler se sladkor ne raztopi.

4. Sirup dodamo pireju iz lubenice in limonovega soka.

5. Mešanico odcedimo v cedilu in jo položimo v skledo za postrežbo.

6. Za metin pesto, ki ga bomo dodali, v možnarju zdrobimo liste sveže mete, oljčno olje, sol in sveži črni poper.

7. Postrežemo s svežimi metinimi listi in metinim pestom.

Priloga: Quiche z belim sirom

sestavine

  • 10 rezin lubenice
  • 0.25 skodelice turškega žganja
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 limona
  • 1 sveženj sveže mete
  • 0.5 skodelice oljčnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička črnega svežega popra

Sorodni recepti