Sara Chafak

Sara Chafak

Sara Chafak se je rodila 25. oktobra 1990 v Helsinkih, znana pa je kot lepotica, ki je osvojila laskav naziv miss Finske 2012 in predstavljala svojo deželo na izboru za miss Universe 2012. Svoj eksotični videz Sara dolguje genom očeta Maročana in mame Finke.

Jeseni 2013 je Sara sodelovala v finski različici serije ''Ples na ledu'', kjer se je deset znanih osebnosti učilo drsanja na ledu ob pomoči profesionalnih inštruktorjev. Njen partner je bil Sasha Palomäki, s katerim je zasedla tretje mesto v skupnem seštevku. Da je Sara nadvse vsestranska oseba, pove tudi dejstvo, da je leta 2014 debitirala kot rap izvajalka.

Za povrh pa je Sara od leta 2009 tudi profesionalna kuharica. V oddaji Sara Chafak: Sol in žafran bo pripravljala preproste, a izvrstne jedi, začinjene z maroškimi začimbami in dobrimi vibracijami. Navdih za recepte dobiva od svoje babice. V oddaji bomo videli sveže, spontane in vesele nasvete za piknike in brunche. Sara ni obsedena z zdravo prehrano, temveč kuha uživaške jedi, pri tem pa je vseeno zmerna.Ob kuhanju pripoveduje tudi zgodbe in lahko si bomo ogledali utrinke iz vsakdanjega življenja mlade 23-letne ženske.

 


  • Sarine quesadilleRecepti
    Sarine quesadille

    PripravaPapriko jalapeno in čili na drobno nasekljamo. Papriko jalapeno, čili, sir in koriander položimo na eno stran tortilje. Tortiljo zvijemo in pečemo v ponvi, dokler se sir ne stopi. Ohladimo...

  • Krompirjevi polpetiRecepti
    Krompirjevi polpeti

    Priprava Vse sestavine zmešamo in iz zmesi pripravimo krompirjeve polpete. Polpete pečemo v vroči ponvi, dokler ne dobijo lepe barve. Postrežemo kot prilogo ali vmesni obrok, lepo zložene na krožn...

  • SmučRecepti
    Smuč

    PripravaSvežega smuča očistimo in zarežemo na nekaj mestih od glave do repa. Natremo s soljo in začimbami, v trebuh ribe pa nadevamo peteršilj, česen in limono. Pečemo 30 do 40 minut v naoljenem pe...

  • Sarin mojitoRecepti
    Sarin mojito

    PripravaKivi olupimo in narežemo na kocke. Damo v kozarce. Dodamo liste mete in ščepec trsnega sladkorja. Limeto narežemo na rezine in zmečkamo na dnu kozarca. Dodamo led. V kozarce vlijemo gazirano...