Gurmanska juha z lososom

Gurmanska juha z lososom

Opis

Priprava:

1. Čebulo olupimo in drobno narežemo. V globokem loncu stopimo maslo in čebulo dušimo dve do tri minute. Dodamo predhodno pripravljeno in precejeno ribjo jušno osnovo in kuhamo, dokler se čebula ne zmehča.

2. Olupimo korenje in pastinak ter ju narežemo na kockice enake velikosti.  Krompir prav tako olupimo in narežemo na enake kockice. V lonec damo najprej krompir, po petih minutah pa tudi korenje in pastinak. V juho damo lovorov list in poprova zrna. Zelenjavo kuhamo, dokler se ne zmehča.

3. Dodamo smetano in začinimo s soljo in sladkorjem. Ogenj zmanjšamo in dodamo losos, očiščen kože in kosti, narezan na koščke. Kuhamo deset minut.

4. Na koncu juhi dodamo drobno narezan koper, kaviar in repke rakov. Premešamo.

5. Toplo juho postrežemo s toplim črnim kruhom, namazanim z maslom.

sestavine

  • 1 žlica masla
  • 1 čebula
  • 2 litra ribje jušne osnove
  • 7 zrn popra
  • 2 lovorova lista
  • 1.5 pastinaka
  • 3 korenčki
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlička sladkorja
  • 300 g lososa
  • 4 žličke lososovega kaviarja
  • 3 žlice repkov rakov
  • 4 vejice kopra
  • 1 ščepec soli
  • 4 veliki kosi krompirja

Sorodni recepti