Gurmanska juha z lososom

Vabljeni k pripravi okusne juhe po receptu izvrstne chefinje Sare La Fountain.

sestavine

  • 1 žlica masla
  • 1 čebula
  • 2 litra ribje jušne osnove
  • 7 zrn popra
  • 2 lovorova lista
  • 1.5 pastinaka
  • 3 korenčki
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlička sladkorja
  • 300 g lososa
  • 4 žličke lososovega kaviarja
  • 3 žlice repkov rakov
  • 4 vejice kopra
  • 1 ščepec soli
  • 4 veliki kosi krompirja

Priprava

  • Čebulo olupimo in drobno narežemo. V globokem loncu stopimo maslo in čebulo dušimo dve do tri minute. Dodamo predhodno pripravljeno in precejeno ribjo jušno osnovo in kuhamo, dokler se čebula ne zmehča.
  • Olupimo korenje in pastinak ter ju narežemo na kockice enake velikosti.  Krompir prav tako olupimo in narežemo na enake kockice. V lonec damo najprej krompir, po petih minutah pa tudi korenje in pastinak. V juho damo lovorov list in poprova zrna. Zelenjavo kuhamo, dokler se ne zmehča.
  • Dodamo smetano in začinimo s soljo in sladkorjem. Ogenj zmanjšamo in dodamo losos, očiščen kože in kosti, narezan na koščke. Kuhamo deset minut.
  • Na koncu juhi dodamo drobno narezan koper, kaviar in repke rakov. Premešamo.
  • Toplo juho postrežemo s toplim črnim kruhom, namazanim z maslom.

Sorodni recepti

Poglej vse