Gurmanska juha z lososom
Recept je iz: Sara La Fountain

Vabljeni k pripravi okusne juhe po receptu izvrstne chefinje Sare La Fountain.
sestavine
- 1 žlica masla
- 1 čebula
- 2 litra ribje jušne osnove
- 7 zrn popra
- 2 lovorova lista
- 1.5 pastinaka
- 3 korenčki
- 200 ml smetane za kuhanje
- 1 žlička sladkorja
- 300 g lososa
- 4 žličke lososovega kaviarja
- 3 žlice repkov rakov
- 4 vejice kopra
- 1 ščepec soli
- 4 veliki kosi krompirja
Priprava
- Čebulo olupimo in drobno narežemo. V globokem loncu stopimo maslo in čebulo dušimo dve do tri minute. Dodamo predhodno pripravljeno in precejeno ribjo jušno osnovo in kuhamo, dokler se čebula ne zmehča.
- Olupimo korenje in pastinak ter ju narežemo na kockice enake velikosti. Krompir prav tako olupimo in narežemo na enake kockice. V lonec damo najprej krompir, po petih minutah pa tudi korenje in pastinak. V juho damo lovorov list in poprova zrna. Zelenjavo kuhamo, dokler se ne zmehča.
- Dodamo smetano in začinimo s soljo in sladkorjem. Ogenj zmanjšamo in dodamo losos, očiščen kože in kosti, narezan na koščke. Kuhamo deset minut.
- Na koncu juhi dodamo drobno narezan koper, kaviar in repke rakov. Premešamo.
- Toplo juho postrežemo s toplim črnim kruhom, namazanim z maslom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luke Nguyen
Rdeči rezanci z rakovim mesom iz Hai Phonga
Recepti Ainsley Harriott
Testenine z morskimi sadeži, čilijem in češnjevim paradižnikom
Recepti Ljubomir Stanišić
Pečena skuša s hladno melonino juho
Recepti Nadiya Hussain
Pašteta iz dimljene skuše v paljenem testu z ananasovim čatnijem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni losos na dva načina
Recepti Nico Reynolds
Pečene kozice z mangom in krvavico
Recepti Lora in Stoyan
Rjava postrv z limonovo omako
Recepti Marcus Wareing
Dimljena postrv, pečena rdeča pesa in vodna kreša
Recepti Mary Berry
Vroče dimljeni losos, riž in špargljeva solata
Recepti Nico Reynolds
Kruhki z ribo