Jagnječa obara
Recept je iz: Nenad Veljković
Priprava:
1. Čebulo grobo narežemo, korenje pa na kocke. Olje vlijemo v globlji lonec in popražimo čebulo in korenje. Dodamo lovorov list in zrna popra.
2. Meso narežemo na kocke, a ne premajhne. Meso damo v lonec in pomešamo. Dodamo stroke česna, narezane na koščke, in pražimo še 20 do sekund. Pomešamo in dodamo toliko vode ali osnove, da pokrije sestavine. Pokrijemo in kuhamo 10 do 15 minut.
3. Dodamo približno 1 do 1,5 litra vode, pokrijemo in kuhamo še 30 do 40 minut, dokler se meso povsem ne zmehča. Solimo.
4. Za prežganje segrejemo olje v ponvi, dodamo moko in mešamo z leseno kuhalnico približno minuto. Dodamo rdečo papriko in mešamo, dokler ne nastane homogena zmes.
5. V ponev s prežganjem damo malce obare, pomešamo in zlijemo nazaj v lonec.
6. Obaro postrežemo v posodicah in jo okrasimo s kislim mlekom in peteršiljem.
sestavine
- Sestavine1 čebula 1 korenje mešanica poprovih zrn 1 list lovorja 1 žlica olja 2 stroka česna sol 1 žlička rdeče paprike 1 žlica bele moke 400 g jagnječjega bedra
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Sara La Fountain
Gurmanska juha z lososom
Recepti Roberta Pagnier
Juha iz bučk z brusketi
Recepti Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom
Recepti Juha iz pečene paprike in paradižnika
Recepti Juha iz ohrovta in rdeče pese
Recepti Rudolph van Veen
Malteška ribja obara, Aliota
Recepti Gabriele Sponza
Juha s suhim mesom in bučo
Recepti Gabriele Sponza
Lubenična juha z meto
Recepti Filipa Vacondeus
Juha s školjkami "coquinhas"
Recepti Sara Chafak
Škampova juha z rezanci