Opis

Priprava:

1. Čebulo grobo narežemo, korenje pa na kocke. Olje vlijemo v globlji lonec in popražimo čebulo in korenje. Dodamo lovorov list in zrna popra.

2. Meso narežemo na kocke, a ne premajhne. Meso damo v lonec in pomešamo. Dodamo stroke česna, narezane na koščke, in pražimo še 20 do sekund. Pomešamo in dodamo toliko vode ali osnove, da pokrije sestavine. Pokrijemo in kuhamo 10 do 15 minut.

3. Dodamo približno 1 do 1,5 litra vode, pokrijemo in kuhamo še 30 do 40 minut, dokler se meso povsem ne zmehča. Solimo.

4. Za prežganje segrejemo olje v ponvi, dodamo moko in mešamo z leseno kuhalnico približno minuto. Dodamo rdečo papriko in mešamo, dokler ne nastane homogena zmes.

5. V ponev s prežganjem damo malce obare, pomešamo in zlijemo nazaj v lonec.

6. Obaro postrežemo v posodicah in jo okrasimo s kislim mlekom in peteršiljem.

sestavine

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 korenje
  • mešanica poprovih zrn
  • 1 list lovorja
  • 1 žlica olja
  • 2 stroka česna
  • sol
  • 1 žlička rdeče paprike
  • 1 žlica bele moke
  • 400 g jagnječjega bedra

Sorodni recepti