Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Za več informacij (kako onemogočiti piškotke) si oglejte na naši strania pravila piskotkov

Se strinjam
advertisement
Filipa Vacondeus

Filipa Vacondeus

Filipa Vacondeus

Filipa Vacondeus je portugalska kuharska mojstrica, ki se je kuhanja učila sama, ter gastronomka. Njena poklicna pot je zelo raznolika, saj je začela kot stevardsa pri TAP, potrugalskem letalskem prevozniku. Pozneje je bila pomočnica predsednika turistične zveze Costa do Sol (Sončna obala), ki je danes znana kot Costa de Lisboa (Lizbonska obala) in tajnica v tovarni avtomobilov v Setúbalu.

 

Poročila se je s Joséjem Vacondeusom, novinarjem in ustanoviteljem številnih časopisov, in odprla restavracijo v četrti Alfama. Leta 1975 jo je med "vrelim portugalskim poletjem" morala zapreti. Mož jo je spodbujal, naj v njegovih časopisih začne pisati gastrnomske kritike.

 

Leta 1981 so jo povabili, naj vodi serijo kuharskih oddaj na portugalski državni televiziji (RTP) in njene oddaje so dosegle zelo dobro gledanost.

 

Njen televizijski uspeh jo je spodbudil, da je objavila gastronomske in kuharske knjige, sodelovala je v žirijah na kuharskih tekmovanjih. Še danes je vsak teden prisotna na televiziji