Opis

Priprava:

1. Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepamo, dokler ne dobimo čvrstega snega.

2. Lonec, v katerega smo vlili del mleka, postavimo na ogenj. Dodamo limonino lupino, 6 žlic sladkorja in cimetovo paličico.

3. Ko začne vreti, dodamo nekaj žlic beljakov in kremo pustimo kuhati. "Farófije" damo v skledo.

4. Rumenjakom dodamo koruzni zdrob, naribano limonino lupino in preostalo mleko.

5. Mleku, ki je ostalo v posodi, dodamo maslo. Segrevamo, dokler se maslo ne stopi, nato pa odstranimo cimetovo paličico in limonino lupino.

6 Zmesi dodamo rumenjake in pustimo, da se zgosti. "Farófije" prelijemo s kremo in posujemo z mletimi mandlji in cimetom.

sestavine

Sestavine

  • 6 jajc
  • 1 l polnomastnega mleka
  • 8 žlic koruznega zdroba
  • 1 žlica masla
  • 1 cimetova palčka
  • 1 limonina lupina
  • mleti mandlji

Sorodni recepti