Biftek “à café”

Biftek “à café”

Opis

Priprava:

1. V ponev damo pol masla in strt česen z lupino.

2. Ko se maslo stopi, spečemo biftek, ki ga solimo in popramo. Pustimo, da pozlati.

3. Preostanek masla damo v ponev, dodamo gorčico in kavo.

4. Dodamo smetano, vlijemo nekaj kapljic limoninega soka in pustimo, da se zgosti. Dodamo omako, v kateri se je pekel biftek, in premešamo.

5. Biftek znova položimo v omako in pustimo, da se kuha po želji.

6. Postrežemo z nekaj pečenimi krompirji, jajčno omleto in okusno omako.

sestavine

Sestavine

  • 4 bifteki
  • 8 velikih žlic masla
  • 4 stroki česna
  • 250 ml smetane
  • sol in poper
  • 4 velike žlice gorčice
  • limona
  • 4 jajca
  • kava

Sorodni recepti