Feijoada à Transmontana z rižem in žafranom

Feijoada à Transmontana z rižem in žafranom

Opis

Priprava:

1. Predhodno namočen fižol skuhamo s celo čebulo, papriko piri-piri in lovorovim listom. Meso kuhamo ločeno. Pršut narežemo na trakove in ga dodamo fižolu. Ko je meso kuhano, ga narežemo na kose in postrežemo.

2. Čebulo podušimo na malo olja, dodamo klinček, poper, lovorov list in pustimo, da pozlati. Dodamo meso.

3. Fižol stresemo v juho. Zelje narežemo in ga damo v lonec. Začinimo ga z mleto papriko in solimo po okusu. Okrasimo z listi mete in postavimo na mizo.

4. Podušimo čebulo in dodamo riž. Olje vlijemo v lonec in pustimo kuhati.

5. V posodi zmešamo žafran in malo vode ter ga dodamo rižu. Solimo po okusu. Ko je riž kuhan, ga damo v glinen pekač in ga za pet minut postavimo v pečico, da se posuši.

sestavine

Sestavine

  • 500 g fižola
  • 500 g dimljenih svinjskih uhljev
  • 0.5 dimljenega svinjskega rilca
  • 1 dimljena svinjska krača
  • 1 klobasa
  • 100 g dimljene klobase
  • 100 g pršuta
  • 1 dl olja
  • 1 čebula
  • 1 vejica peteršilja in mete
  • 1 lovorov list
  • 1 strok česna
  • malo belega popra
  • paprika malagueta in mleta paprika
  • 1 klinček
  • zelje
  • 250 g riža in žafran

Sorodni recepti