Juha iz pečene paprike in paradižnika

Priprava:
V pekač vlijemo okrog žlico oljčnega olja in ga povsod namastimo.
Paradižnik prepolovimo in damo v pekač tako, da so prerezane strani obrnjene navzgor. Potresemo ga s svežim origanom.
Rdečim paprikam odrežemo peclje, jih vzdolžno razpolovimo in položimo na paradižnike.
Česen s ploščato stranjo noža previdno zmečkamo, olupimo in cele stroke razporedimo po paradižniku.
Rožmarin grobo nasekljamo, potresemo po paradižniku in papriki, solimo in pokapamo z oljčnim oljem.
Pekač z zelenjavo damo na najvišjo polico pečice, segrete na 200 stopinj. Pečemo pet minut, dokler zelenjava ne izpusti tekočine in se zapeče.
Nato pekač vzamemo iz pečice, ga pokrijemo z aluminijasto folijo in vrnemo v pečico na srednjo polico na 150 stopinj. Pečemo, dokler se paradižnik povsem ne zmehča.
Ponev postavimo na štedilnik in jo segrejemo.
Por narežemo srednje drobno in damo v segreto ponev.
Čili drobno nasekljamo in dodamo poru. Prelijemo z oljčnim oljem in med mešanjem pražimo. Malo solimo. Ko se por in čili zmehčata, ogenj ugasnemo.
Pečen paradižnik in papriko vzamemo iz pečice in stresemo v lonec. Dodamo por s čilijem.
S pomočjo paličnega mešalnika mešamo sestavine, dokler ne dobimo pireja. Odvzamemo dve žlici pireja, ki ga prihranimo za serviranje.
Juho precedimo skozi cedilnik, da v njej ne bo koščkov. Nato jo postavimo na štedilnik in pustimo nekaj časa vreti.
Ponev, v kateri smo pražili por, vrnemo na ogenj.
Odrežemo dve rezini kruha in ju zapečemo na vroči ponvi.
Odrežemo dve rezini sira stari kašar, ga damo na popečeni kruh, nanj pa pire, ki smo ga prihranili.
Ugasnemo ogenj pod paradižnikovo juho. Prelijemo jo v servirno posodo in postrežemo s kruhom, ki smo ga pripravili.
Priprava:
V pekač vlijemo okrog žlico oljčnega olja in ga povsod namastimo.
Paradižnik prepolovimo in damo v pekač tako, da so prerezane strani obrnjene navzgor. Potresemo ga s svežim origanom.
Rdečim paprikam odrežemo peclje, jih vzdolžno razpolovimo in položimo na paradižnike.
Česen s ploščato stranjo noža previdno zmečkamo, olupimo in cele stroke razporedimo po paradižniku.
Rožmarin grobo nasekljamo, potresemo po paradižniku in papriki, solimo in pokapamo z oljčnim oljem.
Pekač z zelenjavo damo na najvišjo polico pečice, segrete na 200 stopinj. Pečemo pet minut, dokler zelenjava ne izpusti tekočine in se zapeče.
Nato pekač vzamemo iz pečice, ga pokrijemo z aluminijasto folijo in vrnemo v pečico na srednjo polico na 150 stopinj. Pečemo, dokler se paradižnik povsem ne zmehča.
Ponev postavimo na štedilnik in jo segrejemo.
Por narežemo srednje drobno in damo v segreto ponev.
Čili drobno nasekljamo in dodamo poru. Prelijemo z oljčnim oljem in med mešanjem pražimo. Malo solimo. Ko se por in čili zmehčata, ogenj ugasnemo.
Pečen paradižnik in papriko vzamemo iz pečice in stresemo v lonec. Dodamo por s čilijem.
S pomočjo paličnega mešalnika mešamo sestavine, dokler ne dobimo pireja. Odvzamemo dve žlici pireja, ki ga prihranimo za serviranje.
Juho precedimo skozi cedilnik, da v njej ne bo koščkov. Nato jo postavimo na štedilnik in pustimo nekaj časa vreti.
Ponev, v kateri smo pražili por, vrnemo na ogenj.
Odrežemo dve rezini kruha in ju zapečemo na vroči ponvi.
Odrežemo dve rezini sira stari kašar, ga damo na popečeni kruh, nanj pa pire, ki smo ga prihranili.
Ugasnemo ogenj pod paradižnikovo juho. Prelijemo jo v servirno posodo in postrežemo s kruhom, ki smo ga pripravili.
sestavine
- Sestavine oljčno olje 6 paradižnikov 6 rdečih paprik 10 vejic svežega origana 2 vejici rožmarina 10 strokov česna sol 6 porov 5 paprik čiliPriloge ob postrežbi2 rezini sira kašar 2 rezini belega kruha
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Sara La Fountain
Gurmanska juha z lososom
Recepti Roberta Pagnier
Juha iz bučk z brusketi
Recepti Juha iz rdeče paprike s parmezanovim kruhom
Recepti Juha iz ohrovta in rdeče pese
Recepti Rudolph van Veen
Malteška ribja obara, Aliota
Recepti Gabriele Sponza
Juha s suhim mesom in bučo
Recepti Gabriele Sponza
Lubenična juha z meto
Recepti Nenad Veljković
Jagnječa obara
Recepti Filipa Vacondeus
Juha s školjkami "coquinhas"
Recepti Sara Chafak
Škampova juha z rezanci