Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Španska omleta s chorizom

Priprava

  1. Krompir skuhajte, olupite in narežite na kocke. Čebulo narežite na tanke trakce.
  2. Segrejte ponev s premazom proti prijemanju. Vanjo nalijte oljčno olje in dodajte maslo. Čebulo popražite do zlatega, dodajte krompir, nasekljan timijan in česen. Pecite na srednjem ognju, dokler ni krompir lepo pečen. Vse stresite iz ponve.
  3. V isti ponvi popražite klobaso, narezano na rezine. Dodajte preostanek masla, krompirjevo mešanico in premešajte.
  4. Jajca stepite, potresite z drobno nasekljanim peteršiljem, soljo, poprom in premešajte. Vse skupaj zlijte v ponev.
  5. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilacija). Pecite 8-10 minut. Odstranite iz pečice in potresite z naribanim sirom manchego.
  6. Radič natrgajte. Paradižnik prerežite in čebulo narežite na trakce.
  7. V skledi premešajte nasekljano zelenjavo in solato. Dodajte kis, oljčno olje in sol. Omleto postrezite s solato.

sestavine

  • 6 jajc
  • 200 g klobase chorizo
  • 300 g krompirja
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 vejici timijana
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 30 ml oljčnega olja
  • 50 g masla
  • 100 g sira manchego
  • sol in poper po potrebi

 

Za solato:

  • 50 g solate
  • 50 g radiča
  • 50 g češnjevcev
  • 1/2 manjše rdeče čebule
  • 30 ml oljčnega olja
  • 15 ml belega balzamičnega kisa
  • sol po potrebi

Sorodni recepti