Slani mafini
Recept je iz: Lora in Stoyan
Slani mafini
sestavine
- 2 klobasi
- 1 bučka
- 60 g kravjega sira
- 300 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 jajce
- 100 ml olja
- 250 ml mleka
- 200 g skute
- 2 žlici jogurta
- 1 žlička sode bikarbone
- sol po okusu
Priprava
- Narežite klobaso na kolobarje in jo popražite v segreti ponvi, dokler ne postane zlate barve.
- Bučke narežite na tanke kolobarje, jih posolite in pustite, da se rahlo zmehčajo.
- Zmešajte moko s ščepcem soli in pecilnim praškom. V drugi posodi zmešajte jajce, olje in mleko. Vmešajte skuto.
- Suhim sestavinam dodajte tekoče. Sodo bikarbono stresite v jogurt in nato oboje dodajte preostalim sestavinam. Premešajte in dodajte ohlajeno klobaso. Del bučke si pustite za okrasitev, preostale kolobarje pa z rokami povsem odcedite in jih dodajte mešanici.
- Malo premešajte in z žlico nadevajte maso v pekač za mafine, v katerega prej namestite papirčke za mafine. Po masi razporedite bučke in skuto.
- Pečico segrejte na 180 stopinj in pecite približno 15 minut.
- * Navedena temperatura velja za peko v ventilatorski pečici. Če uporabljate drugačno pečico ali pa je ventilator pečice izklopljen, pecite na 200 stopinjah.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo