Slani mafini

sestavine

  • 2 klobasi
  • 1 bučka
  • 60 g kravjega sira
  • 300 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 100 ml olja
  • 250 ml mleka
  • 200 g skute
  • 2 žlici jogurta
  • 1 žlička sode bikarbone
  • sol po okusu

Priprava

  • Narežite klobaso na kolobarje in jo popražite v segreti ponvi, dokler ne postane zlate barve.
  • Bučke narežite na tanke kolobarje, jih posolite in pustite, da se rahlo zmehčajo.
  • Zmešajte moko s ščepcem soli in pecilnim praškom. V drugi posodi zmešajte jajce, olje in mleko. Vmešajte skuto.
  • Suhim sestavinam dodajte tekoče. Sodo bikarbono stresite v jogurt in nato oboje dodajte preostalim sestavinam. Premešajte in dodajte ohlajeno klobaso. Del bučke si pustite za okrasitev, preostale kolobarje pa z rokami povsem odcedite in jih dodajte mešanici.
  • Malo premešajte in z žlico nadevajte maso v pekač za mafine, v katerega prej namestite papirčke za mafine. Po masi razporedite bučke in skuto.
  • Pečico segrejte na 180 stopinj in pecite približno 15 minut.
  • * Navedena temperatura velja za peko v ventilatorski pečici. Če uporabljate drugačno pečico ali pa je ventilator pečice izklopljen, pecite na 200 stopinjah.

Sorodni recepti

Poglej vse