Stročji fižol z limonovim poprom in parmezanom
Recept je iz: Lora in Stoyan
Ste že jedli pečen fižol? V vsakem primeru vas vabimo, da poskusite ta edinstveni recept s stročjim fižolom!
sestavine
- 800 g zamrznjenega stročjega fižola
- 80 g parmezana
- 60 g masla
- 2-3 rezine belega kruha (4 žlice drobtin)
- 1 žlička česna v prahu
- sol po okusu
- sveži timijan za posip
- Za limonov poper:
- Lupina 1 limone
- 1 žlička celega belega popra
- 1/2 žličke soli
Priprava
- 1. Odtaljen stročji fižol za 2 - 3 minute dajte v vroč slan krop. Odcedite.
- 2. Za limonov poper v možnarju strite naribano lupino limone, beli poper in sol.
- 3. Odcejen fižol položite na pekač, dodajte kocke masla in počakajte, da se stopi ter premešajte.
- 4. Začinite z limonovim poprom in česnom v prahu ter premešajte. Posujte z naribanim parmezanom in drobtinami.
- 5. Lahko pokapljate z olivnim oljem. Pecite v pečici, ki ste jo ogreli na 180 stopinj, približno 15 minut. Vzemite iz pečice in postrezite z nasekljanim svežim timijanom.
- Nasvet:
- Uporabite lahko tudi vložen stročji fižol v konzervi ali kozarcu. V tem primeru ga prej ni treba kuhati.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nico Reynolds
Argentinski čimičuri
Recepti Nico Reynolds
Pečeni halumi z avokadovo omako
Recepti Lora in Stoyan
Rulade iz jajčevcev
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela mlada čebula in solata iz fižola cannellini
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo
Recepti Rudolph van Veen
Španska omleta z gobami
Recepti Lora in Stoyan
Fižol z jurčki
Recepti Silvia Colloca
Neapeljska krompirjeva pita
Recepti Nadia in Merijn
Pikalili
Recepti Lora in Stoyan
Torta s kokosom in jagodami