Ste že jedli pečen fižol? V vsakem primeru vas vabimo, da poskusite ta edinstveni recept s stročjim fižolom!

sestavine

  • 800 g zamrznjenega stročjega fižola
  • 80 g parmezana
  • 60 g masla
  • 2-3 rezine belega kruha (4 žlice drobtin)
  • 1 žlička česna v prahu
  • sol po okusu
  • sveži timijan za posip
  • Za limonov poper:
  • Lupina 1 limone
  • 1 žlička celega belega popra
  • 1/2 žličke soli

Priprava

  • 1. Odtaljen stročji fižol za 2 - 3 minute dajte v vroč slan krop. Odcedite.
  • 2. Za limonov poper v možnarju strite naribano lupino limone, beli poper in sol.
  • 3. Odcejen fižol položite na pekač, dodajte kocke masla in počakajte, da se stopi ter premešajte.
  • 4. Začinite z limonovim poprom in česnom v prahu ter premešajte. Posujte z naribanim parmezanom in drobtinami.
  • 5. Lahko pokapljate z olivnim oljem. Pecite v pečici, ki ste jo ogreli na 180 stopinj, približno 15 minut. Vzemite iz pečice in postrezite z nasekljanim svežim timijanom.
  • Nasvet:
  • Uporabite lahko tudi vložen stročji fižol v konzervi ali kozarcu. V tem primeru ga prej ni treba kuhati.

Sorodni recepti

Poglej vse