Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Polpeti iz zelene

Priprava

  1. Zeleno olupite in narežite na 2 cm debele kose. Zmešajte oljčno olje, nasekljan česen in dimljeno sol ter z mešanico premažite zeleno.
  2. Zeleno do zlatega specite na žaru ali pa na ponvi za žar. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilator). Zeleno pecite v pečici 10-15 minut, da se omehča.
  3. Za omako v skledi zmešajte nasekljan česen, sezamovo pasto, limonov sok, sol in jogurt. Če je omaka pregosta, dodajte 1-2 žlici vode.
  4. V skledi zmešajte nasekljane orehe, peteršilj in sirup iz granatnega jabolka, oljčno olje ter sol.
  5. Na krožnik dajte malo omake, gor položite polpete iz zelene ter okrasite z mešanico orehov, špinačo in semeni granatnega jabolka.

sestavine

  • 1 velik gomolj zelene
  • 1 strok česna
  • 1 vejica timijana
  • 50 ml oljčnega olja
  • prekajeni kosmiči soli

Za omako:

  • 2 žlici sezamove paste
  • 1 limona
  • 1 strok česna
  • 3 žlice jogurta
  • sol po potrebi

Za dekoracijo:

  • 1 granatno jabolko
  • 80 g praženih orehov
  • 2 vejici peteršilja
  • 1 žlica sirupa iz granatnega jabolka
  • 30 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol po potrebi
  • mlada špinača (20 g)
  •  

Sorodni recepti