Sladica s kokosom in banano

sestavine

  • Za skorjico:
  • 250 g masla (sobne temperature)
  • 200 g sladkorja
  • 150 g narezanega kokosa
  • 150 g moke
  • 4 jajca
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • Za smetano:
  • 100 g sladkega kondenziranega mleka
  • 300 g kisle smetane
  • 250 g mascarponeja
  • 30 ml kokosovega ruma
  • Za okras:
  • 4 banane
  • 200 ml tekoče smetane
  • 50 g sladkorja
  • Kokos v lističih

Priprava

  • Jajčne beljake ločite od rumenjakov.
  • Stepajte maslo s sladkorjem, da nastane smetana.
  • Dodajte rumenjake in ponovno stepajte.
  • Dodajte narezan kokos, moko in pecilni prašek. Mešajte.
  • Stepajte jajčne beljake in v nekaj korakih dodajte k ostalim sestavinam.
  • Testo zlijte v pravokotno posodo za peko, ki ste jo prej obložili s peki papirjem. Površino izravnajte.
  • Ventilacijsko pečico segrejte na 180 stopinj. Skorjico pecite 30 - 40 minut. Pustite, da se ohladi.
  • V mascarpone vmešajte kondenzirano mleko, rum in smetano.
  • Skorjico razlomite na dele. Stepite tekočo smetano in sladkor. Banane narežite na kolobarje. Narezan kokos na hitro popecite nad suho kozico.
  • V servirne kozarce izmenično naložite kose skorjice, smetane in banan. Na koncu dodajte smetano in podrobite s popečenim narezanim kokosom.
  • Nasvet: Če vam ostane kaj skorjice, lahko iz nje naredite sirup.

Sorodni recepti

Poglej vse