Kotleti po milansko
Recept je iz: Lora in Stoyan
Kotleti po milansko
sestavine
- 4 svinjski kotleti
- 6-8 rezin kruha
- 20-30 g parmezana
- 2 jajci
- 1/2 žličke česna v prahu
- moka
- sol in poper
- olje za cvrtje
- ledenka
- Omaka:
- 2 kisli kumarici
- 200 g majoneze
- 1 žlica jogurta
- 1/2 šopka pehtrana
- 1/2 žličke česna v prahu
- sol
Priprava
- Meso na obeh straneh posolite in popoprajte. Kotlete položite med dva kosa plastične folije in jih potolcite.
- Kruh zmeljite v drobtine in jim dodajte nariban parmezan. Moko zmešajte s česnom v prahu, soljo in poprom.
- Meso povaljajte v moki, potem v razžvrkljanih jajcih in na koncu še v drobtinah.
- Kotlete ocvrite v srednje vročem olju na obeh straneh, da se zlato obarvajo. Položite jih na rešetko, da bo skorjica ostala hrustljava.
- Za omako zmešajte nasekljani kumarici, majonezo, jogurt, česen v prahu, poper in sol. Dodajte drobno nasekljan pehtran in premešajte.
- Kotlete postrezite na listih ledenke in dodajte omako.
- * Nasveti: Na robu kotlete rahlo zarežite, da se ne bodo zvijali in bodo med cvrtjem ohranili obliko.
- * Kotlete lahko po želji tudi pokapljate z maščobo in jih 15-20 minut pečete na 220 stopinjah.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami