Kotleti po milansko

sestavine

  • 4 svinjski kotleti
  • 6-8 rezin kruha
  • 20-30 g parmezana
  • 2 jajci
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • moka
  • sol in poper
  • olje za cvrtje
  • ledenka
  • Omaka:
  • 2 kisli kumarici
  • 200 g majoneze
  • 1 žlica jogurta
  • 1/2 šopka pehtrana
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • sol

Priprava

  • Meso na obeh straneh posolite in popoprajte. Kotlete položite med dva kosa plastične folije in jih potolcite.
  • Kruh zmeljite v drobtine in jim dodajte nariban parmezan. Moko zmešajte s česnom v prahu, soljo in poprom.
  • Meso povaljajte v moki, potem v razžvrkljanih jajcih in na koncu še v drobtinah.
  • Kotlete ocvrite v srednje vročem olju na obeh straneh, da se zlato obarvajo. Položite jih na rešetko, da bo skorjica ostala hrustljava.
  • Za omako zmešajte nasekljani kumarici, majonezo, jogurt, česen v prahu, poper in sol. Dodajte drobno nasekljan pehtran in premešajte.
  • Kotlete postrezite na listih ledenke in dodajte omako.
  • * Nasveti: Na robu kotlete rahlo zarežite, da se ne bodo zvijali in bodo med cvrtjem ohranili obliko.
  • * Kotlete lahko po želji tudi pokapljate z maščobo in jih 15-20 minut pečete na 220 stopinjah.

Sorodni recepti

Poglej vse