Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Četrtek 24 September ob 11:30 | Četrtek 24 September ob 16:30

Opis

Torta z makom in rikoto

Priprava

  1. Ločite rumenjake od beljakov.
  2. Beljake stepite s soljo do penastega, potem pa dodajte pol sladkorja. Mešajte, da se vse lepo poveže.
  3. Rumenjake stepite s preostalim sladkorjem.
  4. K rumenjakom dodajte jogurt in stepajte še naprej, da se sladkor čisto raztopi.
  5. K rumenjakom dodajte beljake in jih z lopatko rahlo vmešajte. Moko in pecilni prašek zmešajte ter ju po korakih vmešajte v testo.
  6. Dodajte mak in premešajte.
  7. Testo prelijte v okrogel pekač s snemljivim dnom (premer 26 cm), v katerega ste prej dali peki papir. Pecite 30 minut pri 180 stopinjah. Ohlajen biskvit narežite na tri plasti.
  8. Za kremo zmešajte rikoto, sladkor, cimet, vaniljev sladkor in čokolado, ki ste jo pred tem nasekljali. Manjši del kreme si dajte na stran za premaz po vrhu.
  9. Na eno plast razmažite pol kreme. Nanjo položite drugo plast in razmažite preostanek kreme. Nanjo položite še tretjo plast in premažite s kremo, ki ste jo dali na stran.
  10. Torta naj se v hladilniku hladi vsaj 4 ure. Potresite jo z mandlji v lističih, ki ste jih popražili na suhi ponvi.

sestavine

  • 200 g moke
  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 150 g jogurta
  • 10 g pecilnega praška
  • 200 g maka
  • 1/4 žličke soli
  • 100 g mandljevih lističev

Krema:

  • 800 g rikote (lahko maskarpone ali kremni sir)
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 10 g sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 1/2 žličke cimeta
  • 90 g bele čokolade
  • 90 g temne čokolade

Sorodni recepti