Torta z makom in rikoto

sestavine

  • 200 g moke
  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 150 g jogurta
  • 10 g pecilnega praška
  • 200 g maka
  • 1/4 žličke soli
  • 100 g mandljevih lističev
  • Krema:
  • 800 g rikote (lahko maskarpone ali kremni sir)
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 10 g sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 1/2 žličke cimeta
  • 90 g bele čokolade
  • 90 g temne čokolade

Priprava

  • Ločite rumenjake od beljakov.
  • Beljake stepite s soljo do penastega, potem pa dodajte pol sladkorja. Mešajte, da se vse lepo poveže.
  • Rumenjake stepite s preostalim sladkorjem.
  • K rumenjakom dodajte jogurt in stepajte še naprej, da se sladkor čisto raztopi.
  • K rumenjakom dodajte beljake in jih z lopatko rahlo vmešajte. Moko in pecilni prašek zmešajte ter ju po korakih vmešajte v testo.
  • Dodajte mak in premešajte.
  • Testo prelijte v okrogel pekač s snemljivim dnom (premer 26 cm), v katerega ste prej dali peki papir. Pecite 30 minut pri 180 stopinjah. Ohlajen biskvit narežite na tri plasti.
  • Za kremo zmešajte rikoto, sladkor, cimet, vaniljev sladkor in čokolado, ki ste jo pred tem nasekljali. Manjši del kreme si dajte na stran za premaz po vrhu.
  • Na eno plast razmažite pol kreme. Nanjo položite drugo plast in razmažite preostanek kreme. Nanjo položite še tretjo plast in premažite s kremo, ki ste jo dali na stran.
  • Torta naj se v hladilniku hladi vsaj 4 ure. Potresite jo z mandlji v lističih, ki ste jih popražili na suhi ponvi.

Sorodni recepti

Poglej vse