Pomaka, ki se odlično poda k popečenemu kruhu, grisinom, pomfrijem, tortilja čipsu ali čemurkoli po vašem okusu!

sestavine

  • Za mariniran sir:
  • 300 - 400 g staranega kravjega sira
  • 1 suh čili
  • 2 vejici timijana
  • lupina 1/2 limone
  • 3 stroki česna
  • 280 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • Za pomako:
  • 400 g zamrznjenega graha
  • 100 g kremnega sira
  • 1 strok česna
  • 1 vejica mete
  • 1 limona
  • 40 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • sol in poper po okusu
  • Za okras:
  • 2- 3 rezine kruha
  • 1 šop redkvic
  • 2 pesti mlade špinače

Priprava

  • Za mariniran sir prepražite olupljene stroke česna, trakove limonine lupine, timijan in čili na kratko v 2 žlicah olivnega olja
  • Sir narežite na kocke, dajte v kozarec za vlaganje in prelijte z začinjenim olivnim oljem. Preostanek olivnega olja nalijte, da pokrije sir. Kozarec zaprite in sir marinirajte 1-2 uri.
  • Za pomako v kozico nalijte vodo in jo solite. Ko voda zavre, vanjo dajte grah in blanširajte 1 - 2 minuti.
  • Dodajte strok česna, lupino limone in sok limone v blender. Dodajte liste mete, kremni sir, olivno olje, sol in poper po okusu. Dodajte odcejeni grah. Zmiksajte in prestavite v servirno skledo.
  • Okrasite z mariniranim sirom, olivnim oljem iz kozarca, popečenim kruhom, mladi špinačo in redkvicami.

Sorodni recepti

Poglej vse