Pekoča zeljna solata

To je recept za izboljšano zeljno solato s pekočo vegansko majonezo, ki ne vsebuje živalskih proizvodov. V solati so poleg belega in rdečega zelja še cvetača, korenje, zelena, čičerika in lešniki.

sestavine

  • 1/2 cvetače
  • 1/2 glave zelja
  • 1/2 glave rdečega zelja
  • 3 korenčki
  • 2 stebli zelene
  • 200 g kuhane čičerike
  • 100 g lešnikov, praženih in olupljenih
  • 50 g zrn granatnega jabolka
  • 50 ml vinskega kisa
  • sol po okusu
  • ZA MAJONEZO:
  • 200 ml vode od vložene kuhane čičerike
  • 200 ml olja
  • 1 žlička grobe gorčice
  • 1 žlica vinskega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • 2 vložena pečena čilija
  • sol po okusu

Priprava

  • Št. porcij: 6
  • 1. Naribajte olupljen korenček, zeleno drobno nasekljajte. Z mandolino narežite zelje, rdeče zelje in cvetačo.
  • 2. Zelenjavo zmešajte v skledi, solite in pokapljajte s kisom.
  • 3. Za majonezo zmešajte vodo od čičerike s soljo, oljem, sladkorjem in kisom.
  • 4. S paličnim mešalnikom pasirajte, da nastane kremna omaka. Vmešajte nasekljane čilije.
  • 5. Zelenjavo začinite z majonezo in zmešajte.
  • 6. Postrezite s čičeriko, zrni granatnega jabolka in zdrobljenimi lešniki.

Sorodni recepti

Poglej vse