Pekoča zeljna solata
Recept je iz: Lora in Stoyan

To je recept za izboljšano zeljno solato s pekočo vegansko majonezo, ki ne vsebuje živalskih proizvodov. V solati so poleg belega in rdečega zelja še cvetača, korenje, zelena, čičerika in lešniki.
sestavine
- 1/2 cvetače
- 1/2 glave zelja
- 1/2 glave rdečega zelja
- 3 korenčki
- 2 stebli zelene
- 200 g kuhane čičerike
- 100 g lešnikov, praženih in olupljenih
- 50 g zrn granatnega jabolka
- 50 ml vinskega kisa
- sol po okusu
- ZA MAJONEZO:
- 200 ml vode od vložene kuhane čičerike
- 200 ml olja
- 1 žlička grobe gorčice
- 1 žlica vinskega kisa
- 1 žlička sladkorja
- 2 vložena pečena čilija
- sol po okusu
Priprava
- Št. porcij: 6
- 1. Naribajte olupljen korenček, zeleno drobno nasekljajte. Z mandolino narežite zelje, rdeče zelje in cvetačo.
- 2. Zelenjavo zmešajte v skledi, solite in pokapljajte s kisom.
- 3. Za majonezo zmešajte vodo od čičerike s soljo, oljem, sladkorjem in kisom.
- 4. S paličnim mešalnikom pasirajte, da nastane kremna omaka. Vmešajte nasekljane čilije.
- 5. Zelenjavo začinite z majonezo in zmešajte.
- 6. Postrezite s čičeriko, zrni granatnega jabolka in zdrobljenimi lešniki.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadiya Hussain
Tabule z granatnim jabolkom in peteršiljem
Recepti Michela Chiappa
Pečena jajca s tartufi
Recepti Michela Chiappa
Lazanja z zelenjavo in gobami
Recepti Curtis Stone
Ocvrt krompir v masti race in kis iz pehtrana
Recepti Mary Berry
Krompir dauphinoise
Recepti Mary Berry
Pečenka wellington s popečeno zelenjavo
Recepti Lora in Stoyan
Brusketa s paradižnikom in svežim sirom
Recepti Mary Berry
Skromna pita
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela korenje in pastinak v ingverjevem maslu
Recepti Curtis Stone
Stročji fižol in redkvice s chimichurrijem