Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Četrtek 24 September ob 11:30 | Četrtek 24 September ob 16:30

Opis

Juha s špinačo in čičeriko

Priprava

  1. Drobno nasekljajte korenje, čebulo in česen. Dodajte sol in popražite na oljčnem olju z malce vode.
  2. Dodajte odcejeno čičeriko in lovorov list. Zalijte z vodo, posolite in kuhajte, da se zelenjava omehča.
  3. Dodajte špinačo in kuhajte še 4-5 minut. V večjo skledo prelijte pol juhe, jo spasirajte in vrnite nazaj v kozico z juho.
  4. Dodajte drobno nasekljan sušen paradižnik. Začinite z limonovo lupinico in sokom ter muškatnim oreščkom.
  5. Postrezite z naribanim parmezanom.

sestavine

  • 400 g očiščene špinače
  • 1 pločevinka čičerike (480 g)
  • 1 korenček
  • 2 šopka mlade čebule
  • 4 stroki česna
  • 50 g vloženih sušenih paradižnikov
  • 1/2 limone
  • 80 ml oljčnega olja
  • 100 g parmezana
  • 1 lovorov list
  • 1 ščep muškatnega oreščka
  • sol

Sorodni recepti