Stromboli s salamo in rumenim sirom

Stromboli s salamo in rumenim sirom
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Petek 25 September ob 16:30 | Sobota 26 September ob 00:00

Opis

Stromboli s salamo in rumenim sirom

Priprava

  1. Za testo zmešamo kvas in sladkor v 120 ml vode.
  2. V večjo ločeno posodo damo moko, sol in olivno olje. Na sredini naredimo luknjo in vanjo vlijemo kvas. Sestavine gladko zmešamo. Mešanico prelijemo v namaščeno posodo in jo pokrijemo s plastično folijo. Damo na stran, da vzhaja.
  3. Salamo narežemo na rezine. Naribamo parmezan. Paradižnikov koncentrat zmešamo z 2–3 žlicami vode, origanom in soljo.
  4. Na pomokani površini razvaljamo testo. Premažemo ga s paradižnikovo omako (nekaj omake shranimo za konec), nadevamo s salamo, rumenim sirom in parmezanom. Testo zvijemo in ga položimo na pekač, ki smo ga premazali z olivnim oljem. Damo na stran za 10 do 15 minut.
  5. Zvitek premažemo s preostankom omake in posujemo s parmezanom, po želji tudi s suhim origanom. V pečici pečemo 15 minut pri 200 stopinjah.

 

*Pecimo v ventilatorski pečici.

sestavine

  • Za  testo:
  • 200 g moke
  • 1/2 vrečke instant kvasa
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja
  • nekaj moke za gnetenje testa

Za polnilo:

  • 1 salama
  • 150 g rumenega sira
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata
  • 1 čajna žlička origana
  • 30 g parmezana + še nekaj za posip
  • sol po okusu

Sorodni recepti