Stromboli s salamo in rumenim sirom
Recept je iz: Lora in Stoyan
Stromboli s salamo in rumenim sirom
sestavine
- Za testo:
- 200 g moke
- 1/2 vrečke instant kvasa
- 1 čajna žlička sladkorja
- 1 čajna žlička soli
- 1 žlica ekstra deviškega olivnega olja
- nekaj moke za gnetenje testa
- Za polnilo:
- 1 salama
- 150 g rumenega sira
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- 1 čajna žlička origana
- 30 g parmezana + še nekaj za posip
- sol po okusu
Priprava
- Za testo zmešamo kvas in sladkor v 120 ml vode.
- V večjo ločeno posodo damo moko, sol in olivno olje. Na sredini naredimo luknjo in vanjo vlijemo kvas. Sestavine gladko zmešamo. Mešanico prelijemo v namaščeno posodo in jo pokrijemo s plastično folijo. Damo na stran, da vzhaja.
- Salamo narežemo na rezine. Naribamo parmezan. Paradižnikov koncentrat zmešamo z 2–3 žlicami vode, origanom in soljo.
- Na pomokani površini razvaljamo testo. Premažemo ga s paradižnikovo omako (nekaj omake shranimo za konec), nadevamo s salamo, rumenim sirom in parmezanom. Testo zvijemo in ga položimo na pekač, ki smo ga premazali z olivnim oljem. Damo na stran za 10 do 15 minut.
- Zvitek premažemo s preostankom omake in posujemo s parmezanom, po želji tudi s suhim origanom. V pečici pečemo 15 minut pri 200 stopinjah.
- *Pecimo v ventilatorski pečici.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami