Terina s pečenimi paprikami
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Recept Cveteline Kirkove
1. Pravokotni model za terino premažemo z navadnim ali oljčnim oljem. Dno in stene prekrijemo z narezanimi in razprtimi pečenimi paprikami. Konci morajo viseti zunaj modla. Nekaj paprik shranimo za nadev.
2. V skledi pomešamo zdrobljeni sir iz slanice, naribani sir, ubijemo jajca, premešamo in dodamo sesekljani peteršilj. Pol nadeva stresemo v model, dodamo paprike in stresemo drugi del nadeva. Konce paprik prepognemo navznoter in jih premažemo z oljem.
3. Terino spečemo v pečici, segreti na 200 stopinj, dokler ni pripravljena, ko pa se ohladi, jo zvrnemo na ustrezen krožnik.
4. Jogurtu dodamo zmečkan česen, posolimo in pomešamo z narezanim drobnjakom.
5. Jed postrežemo z omako.
sestavine
- Sestavine300 g sira iz slanice 5 jajc 100 g sira 5 vejic peteršilja sol poper olje za premazovanje 18 pečenih rdečih paprikZa omako1 skodelica jogurta 1 strok česna sol drobnjak
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Recepti Rudolph van Veen
Satenasta lilija