Pite z raki s paradižnikovo omako in solato

Pite z raki s paradižnikovo omako in solato

Opis

Priprava:

1. V skledo položimo prebrano belo in črno meso rakov. Dodamo drobno narezane vloženo slano limono, mlado čebulo in koriander. Dodamo omako harisa in dobro premešamo.

2. Vsak list testa prepognemo in na en konec položimo četrtino nadeva. Nadev nežno razporedimo in s prsti v njemu naredimo dve jamici. Pito prepognemo v obliko zavojčka.

3. V ponev vlijemo oljčno olje in pite z raki popečemo na obeh straneh pri srednji temperaturi.

4. Kuskus zalijemo z vročo vodo. Dodamo paradižnikovo mezgo in ščepec soli. Premešamo in pokrijemo za osem do deset minut.

5. Koromaču odstranimo zelene liste. Na grobo ga naribamo in položimo v skledo. Metine liste drobno narežemo in dodamo koromaču. V ponvi s pitami hitro popečemo janeževa semena. Dodamo jih solati in začinimo s soljo, sokom polovice limone in z oljčnim oljem.

6. S strgalom naribamo dva zrela paradižnika. Položimo ju v skledo in dodamo naribani ingver. Začinimo s soljo in z malo limonovega soka.

7. Kuskus stresemo na velik krožnik in ga razporedimo. Na sredino stresemo koromačevo solato. Granatno jabolko prerežemo na dva kosa in ga potrkamo z žlico, da semena padejo ven. Pite zložimo na veliko leseno desko, zraven pa položimo skledico s paradižnikovo omako in krožnik s kuskusom. Vse potresemo z zelenimi listi koromača. Ob strani dodamo tudi nekaj žlic jogurta za pomakanje.

sestavine

Za pite

  • 1 slana vložena limona
  • 2 mladi čebuli
  • 0.5 šopka koriandra
  • 400 g mesa rakov
  • 2 žlici omake harisa
  • 4 listi vlečenega testa
  • 1 žlica oljčnega olja

Za solato s kuskusom

  • 150 g kuskusa
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 0.5 glavice koromača
  • 0.5 šopka mete
  • 1 limona
  • 0.5 granatnega jabolka
  • sok polovice limone
  • oljčno olje
  • 1 ščepec soli

Za paradižnikovo omako

  • 1 žlička sveže naribanega ingverja
  • sok polovice limone
  • 1 zreli paradižnik
  • 1 ščepec soli

Sorodni recepti