Libijski nadevani krompir

Libijski nadevani krompir

Opis

Priprava:

1. Krompir olupimo in narežemo na debele rezine. Vsak kos vzdolžno razrežemo po sredini, vendar ne do konca. Kose krompirja pustimo eno uro v posodi s hladno vodo, da se zmehčajo.

2. Za paradižnikovo omako drobno narežemo čebulo in česen. Popražimo ju v ponvi z dvema ali tremi žlicami oljčnega olja. Dodamo paradižnikovo mezgo in premešamo. Začinimo s soljo, poprom, kurkumo in cimetom. Pražimo 3 do 4 minute in dodamo vodo. Omako pustimo rahlo vreti 10 minut na majhnem ognju.

3. Mleto meso položimo v posodo (lahko uporabimo tudi mešano mleto meso). Mlado čebulo drobno narežemo in dodamo mletemu mesu. Dodamo zvrhano žlico mezge iz sladkih rdečih paprik in žlico paradižnikove mezge. Začinimo s kurkumo, z ingverjem, s cimetom, z mleto rdečo papriko, s soljo in poprom. Mleto meso dobro premešamo.

4. Kose krompirja s prsti nadevamo z mletim mesom tako, da jih lahko zapremo, vendar hkrati lahko vidimo nadev v njih.

5. V globokem krožniku pripravimo zmes za paniranje iz jajca, ščepca cimeta in nekaj vode. V drug krožnik stresemo moko in jo pomešamo z mleto papriko. V ponvi segrejemo za prst olja. Kose krompirja najprej namočimo v jajčno zmes, nato pa povaljamo v moki, vendar ne veliko. Krompir cvremo, dokler na obeh straneh ne pozlati.

6. Paradižnikovo omako zlijemo v prosojno skledo. Vanjo položimo nadevane kose krompirja. Pobrizgamo jih z vodo pomarančnih cvetov. Krompir spečemo v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah, dokler ne pozlatijo.

7. Nadevan krompir postrežemo z zeleno solato.

 

sestavine

Za krompir

  • 6 velikih kosov krompirja
  • sol
  • 2 jajci
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička mlete rdeče paprike
  • oljčno olje
  • 3 žlice pomarančne vode
  • moka

Za nadev

  • 1 mlada čebula
  • 250 g mlete jagnjetine
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • 0.5 žlice popra
  • 0.5 žlice kurkume
  • 0.5 žlice cimeta
  • 0.5 žlice mletega ingverja
  • 1 žlica mezge iz paprik

Za paradižnikovo omako

  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • oljčno olje
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 žlička kurkume
  • 1 žlička cimeta
  • 300 ml vode

Sorodni recepti