Libijski nadevani krompir
Recept je iz: Nadia in Merijn

Priprava:
1. Krompir olupimo in narežemo na debele rezine. Vsak kos vzdolžno razrežemo po sredini, vendar ne do konca. Kose krompirja pustimo eno uro v posodi s hladno vodo, da se zmehčajo.
2. Za paradižnikovo omako drobno narežemo čebulo in česen. Popražimo ju v ponvi z dvema ali tremi žlicami oljčnega olja. Dodamo paradižnikovo mezgo in premešamo. Začinimo s soljo, poprom, kurkumo in cimetom. Pražimo 3 do 4 minute in dodamo vodo. Omako pustimo rahlo vreti 10 minut na majhnem ognju.
3. Mleto meso položimo v posodo (lahko uporabimo tudi mešano mleto meso). Mlado čebulo drobno narežemo in dodamo mletemu mesu. Dodamo zvrhano žlico mezge iz sladkih rdečih paprik in žlico paradižnikove mezge. Začinimo s kurkumo, z ingverjem, s cimetom, z mleto rdečo papriko, s soljo in poprom. Mleto meso dobro premešamo.
4. Kose krompirja s prsti nadevamo z mletim mesom tako, da jih lahko zapremo, vendar hkrati lahko vidimo nadev v njih.
5. V globokem krožniku pripravimo zmes za paniranje iz jajca, ščepca cimeta in nekaj vode. V drug krožnik stresemo moko in jo pomešamo z mleto papriko. V ponvi segrejemo za prst olja. Kose krompirja najprej namočimo v jajčno zmes, nato pa povaljamo v moki, vendar ne veliko. Krompir cvremo, dokler na obeh straneh ne pozlati.
6. Paradižnikovo omako zlijemo v prosojno skledo. Vanjo položimo nadevane kose krompirja. Pobrizgamo jih z vodo pomarančnih cvetov. Krompir spečemo v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah, dokler ne pozlatijo.
7. Nadevan krompir postrežemo z zeleno solato.
sestavine
- Za krompir6 velikih kosov krompirja sol 2 jajci 1 žlička cimeta 1 žlička mlete rdeče paprike oljčno olje 3 žlice pomarančne vode mokaZa nadev1 mlada čebula 250 g mlete jagnjetine 1 žlica paradižnikove mezge 1 žlica mlete rdeče paprike 0.5 žlice popra 0.5 žlice kurkume 0.5 žlice cimeta 0.5 žlice mletega ingverja 1 žlica mezge iz paprikZa paradižnikovo omako1 čebula 1 strok česna oljčno olje 2 žlici paradižnikove mezge 1 žlička kurkume 1 žlička cimeta 300 ml vode
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Recepti Rudolph van Veen
Satenasta lilija