Opis

Način priprave:

1. Vlečeno testo s škarjami razrežemo na kvadrate velikosti 10x10 cm. Premažemo jih z maslom. Za vsak »šopek« potrebujemo tri kvadrate.

2. Enega na drugega položimo tako, da ne prekrijemo stranic, temveč dobimo obliko zvezde. Testo zvijemo v tulce in damo v skodelice.

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj, skodelice damo na pekač in pečemo, dokler testo ne pozlati.

4. Testo vzamemo iz skodelic in ga znova položimo na pekač z odprtino obrnjeno navzdol.

5. Ponovno zapečemo, da tudi druga stran pozlati.

6. Špinačo, čebulo in česen na drobno narežemo. Pretlačimo in dodamo malo vode, da dobimo gladko, gosto omako. Dodamo sir v slanici in poper ter znova pretlačimo.

7. Spečene tulce iz testa napolnimo s kremo s pomočjo vrečke.

8. Z majhnimi kalupi iz sira, šunke in zelenjave izrežemo cvetove in prašnike. Korenček narežemo na tanke trakce, na katere zabodemo cvetove. Prašnike zalepimo z malo majoneze ali masla.

9. Kozarce napolnimo z narezano mlado čebulo in nanje zložimo polnjene tulce iz testa. Cvetove zabodemo v kremo in okrasimo z zeleno čebulo.

sestavine

  • 0.5 pakiranja vlečenega testa
  • 125 g masla
  • 100 g sira v slanici
  • 200 g špinače
  • 3 vejice mlade čebule
  • 3 vejice mladega česna
  • črni poper po želji
  • 1 korenček
  • 150 g šunke
  • 150 g sira
  • 1 zavojček topljenega sira v lističih

Sorodni recepti