Šopki
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Način priprave:
1. Vlečeno testo s škarjami razrežemo na kvadrate velikosti 10x10 cm. Premažemo jih z maslom. Za vsak »šopek« potrebujemo tri kvadrate.
2. Enega na drugega položimo tako, da ne prekrijemo stranic, temveč dobimo obliko zvezde. Testo zvijemo v tulce in damo v skodelice.
3. Pečico segrejemo na 180 stopinj, skodelice damo na pekač in pečemo, dokler testo ne pozlati.
4. Testo vzamemo iz skodelic in ga znova položimo na pekač z odprtino obrnjeno navzdol.
5. Ponovno zapečemo, da tudi druga stran pozlati.
6. Špinačo, čebulo in česen na drobno narežemo. Pretlačimo in dodamo malo vode, da dobimo gladko, gosto omako. Dodamo sir v slanici in poper ter znova pretlačimo.
7. Spečene tulce iz testa napolnimo s kremo s pomočjo vrečke.
8. Z majhnimi kalupi iz sira, šunke in zelenjave izrežemo cvetove in prašnike. Korenček narežemo na tanke trakce, na katere zabodemo cvetove. Prašnike zalepimo z malo majoneze ali masla.
9. Kozarce napolnimo z narezano mlado čebulo in nanje zložimo polnjene tulce iz testa. Cvetove zabodemo v kremo in okrasimo z zeleno čebulo.
sestavine
- 0.5 pakiranja vlečenega testa 125 g masla 100 g sira v slanici 200 g špinače 3 vejice mlade čebule 3 vejice mladega česna črni poper po želji 1 korenček 150 g šunke 150 g sira 1 zavojček topljenega sira v lističih
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Rudolph van Veen
Satenasta lilija