ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Nadia in Merijn

Nadia in Merijn

Nadia in Merijn

Nadia Zerouali (rojena 1975) in Merijn Tol (rojena 1972) sta znan duo v svetu kulinarike. Dejstvo je, da sta zasluženo pridobili svoj ugled in da sta zelo znani tudi zaradi svojih kuharskih knjig o arabskem vplivu na sredozemsko kuhinjo. Dami sta veliko potovali in se od krajevnega prebivalstva učili o kulinaričnih tradicijah raznih držav, po vrnitvi domov pa sta pridobljeno znanje spremenili v nove recepte.

Nadia je rojena v Oisterwijku na Nizozemskem v harmonični maroški družini, kjer sta bili dobra hrana in izobrazba najpomembnejši. Zelo zgodaj ji je postalo jasno, da si želi kulinarične kariere.

Tudi Merijnina ljubezen do hrane ima korenine v netipični nizozemski družini, ki je sama pridelovala zelenjavo in začimbe. Med študijem v Amsterdamu je razvila lastni kulinarični slog. Različni kulturni vplivi v Amsterdamu so bili zanjo resničen navdih. Nove sestavine je našla v maroških in turških trgovinah. Kmalu je postala odvisnica od kuhanja in hrane.

Nadia in Merijn skupaj predstavljata svojo različico arabske kuhinje. Za obe dami je uživanje v hrani bistvo, saj povezuje ljudi tako funkcionalno kakor tudi čustveno, kulturno in družbeno. Ljubezen gre skozi želodec … Jezik hrane je univerzalen ne glede na to, kateri narodnosti pripadate.