Nadia in Merijn

Nadia in Merijn

Bio

Nadia Zerouali (rojena 1975) in Merijn Tol (rojena 1972) sta znan duo v svetu kulinarike. Dejstvo je, da sta zasluženo pridobili svoj ugled in da sta zelo znani tudi zaradi svojih kuharskih knjig o arabskem vplivu na sredozemsko kuhinjo. Dami sta veliko potovali in se od krajevnega prebivalstva učili o kulinaričnih tradicijah raznih držav, po vrnitvi domov pa sta pridobljeno znanje spremenili v nove recepte.

Nadia je rojena v Oisterwijku na Nizozemskem v harmonični maroški družini, kjer sta bili dobra hrana in izobrazba najpomembnejši. Zelo zgodaj ji je postalo jasno, da si želi kulinarične kariere.

Tudi Merijnina ljubezen do hrane ima korenine v netipični nizozemski družini, ki je sama pridelovala zelenjavo in začimbe. Med študijem v Amsterdamu je razvila lastni kulinarični slog. Različni kulturni vplivi v Amsterdamu so bili zanjo resničen navdih. Nove sestavine je našla v maroških in turških trgovinah. Kmalu je postala odvisnica od kuhanja in hrane.

Nadia in Merijn skupaj predstavljata svojo različico arabske kuhinje. Za obe dami je uživanje v hrani bistvo, saj povezuje ljudi tako funkcionalno kakor tudi čustveno, kulturno in družbeno. Ljubezen gre skozi želodec … Jezik hrane je univerzalen ne glede na to, kateri narodnosti pripadate. 

Recepti