Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recept je iz: Rudolph van Veen
Priprava:
1. Krompir olupimo in narežemo na kockice. Skuhamo ga v slanem kropu z vejico timijana. Precedimo, odstranimo timijan, krompir vrnemo v lonec in pokrijemo.
2. Slanino narežemo na tanke rezine, ki jih popražimo v dobro segreti ponvi, dokler ne postanejo hrustljave.
3. Klobase na nekaj mestih predremo z nožem in pokapamo z malo olja. Na dobro segretem žaru jih popečemo na obeh straneh.
4. Por vzdolžno razrežemo in dobro operemo liste. Narežemo ga na tanke polkroge in podušimo v kozici s kosom masla.
5. Kuhanemu krompirju dodamo kos masla in ga pretlačimo. Dodamo jajca in dobro premešamo. Krompirjevemu pireju dodamo dušeni por z maslom in s hrustljavo slanino z ali brez maščobe od praženja. Dobro premešamo.
6. Postrežemo veliko porcijo pireja, na vrh damo kose pečenih klobas. Potresemo z rahlo popečenimi indijskimi oreščki.
sestavine
- 1 kg krompirja 200 g masla 2 jajci 2 pora 4 kosi sveže slanine 4 sveže klobase 150 g zapečenih indijskih oreščkov sol poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Recepti Rudolph van Veen
Satenasta lilija