Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki

Priprava:

1. Krompir olupimo in narežemo na kockice. Skuhamo ga v slanem kropu z vejico timijana. Precedimo, odstranimo timijan, krompir vrnemo v lonec in pokrijemo.

2. Slanino narežemo na tanke rezine, ki jih popražimo v dobro segreti ponvi, dokler ne postanejo hrustljave.

3. Klobase na nekaj mestih predremo z nožem in pokapamo z malo olja. Na dobro segretem žaru jih popečemo na obeh straneh.

4. Por vzdolžno razrežemo in dobro operemo liste. Narežemo ga na tanke polkroge in podušimo v kozici s kosom masla.

5. Kuhanemu krompirju dodamo kos masla in ga pretlačimo. Dodamo jajca in dobro premešamo. Krompirjevemu pireju dodamo dušeni por z maslom in s hrustljavo slanino z ali brez maščobe od praženja. Dobro premešamo.

6. Postrežemo veliko porcijo pireja, na vrh damo kose pečenih klobas. Potresemo z rahlo popečenimi indijskimi oreščki.

sestavine

  • 1 kg krompirja 200 g masla 2 jajci 2 pora 4 kosi sveže slanine 4 sveže klobase 150 g zapečenih indijskih oreščkov sol poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse