Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Balkanski humus 

Priprava

  1. Fižol odcedite. V multipraktik dajte limonov sok, fižol, česen, oljčno olje, pasto, sol, kumin in meto. Dolijte 4 žlice tople vode, da bo humus bolj kremast. Spasirajte.
  2. Vlečeno testo premažite z oljčnim oljem. Tri liste potresite z bolgarskim lukom in liste položite enega na drugega.
  3. Testo razrežite na kvadrate in položite na pekač. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilacija). Pecite do zlatega, minuto ali dve.
  4. Humus postrezite s hrustljavimi kvadratki

sestavine

  • 800 g vloženega belega fižola
  • 50 ml oljčnega olja
  • 2 žlički paste iz sončničnih semen
  • 1 strok česna
  • sok ½ limone
  • 1 ščep kumina
  • 2 vejici mete
  • sol po potrebi

Za testo:

  • 6 listov tankega vlečenega testa
  • oljčno olje za premaz
  • bolgarski luk za posip

Sorodni recepti