Piškoti mame Emmy

To je recept za piškote s sodo bikarbono, a z majhnim dodatkom - masleno skorjo, ki jo razrežemo na kroge in položimo na piškote, da so še bolj okusni in hrustljavi.

sestavine

  • 900 g moke
  • 1 skodelica sladkorja
  • 300 g jogurta
  • 3 jajca
  • 3 žlice olja
  • lupina ene pomaranče
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1/4 žličke cimeta
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • ZA MASLENO SKORJO:
  • 50 g mehkega masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 50 g moke

Priprava

  • Piškoti: 25–30
  • 1. Za masleno skorjo zmešajte maslo, sladkor v prahu in moko. Mešajte, da se poveže. Testo dajte med dve plasti peki papirja in ga razvaljajte. Ohladi naj se v hladilniku.
  • 2. Za testo za piškote zmešajte moko in sladkor.
  • 3. Posebej stepite jajca. Zmešajte z vaniljevim sladkorjem, oljem, pomarančno lupino in cimetom.
  • 4. Zmešajte jogurt, sodo bikarbono in pecilni prašek.
  • 5. Zmešajte jajca in jogurt ter oboje vmešajte v moko ter gnetite, da se poveže.
  • 6. Oblikujte kroglice (50-60 gramov vsaka) in jih polagajte na pekač, obložen s peki papirjem.
  • 7. Masleno skorjo vzemite iz hladilnika. Z majhnim obročem ali kozarcem izrežite kroge, velike kot kroglice testa, in jih položite na vrh vsake kroglice.
  • 8. Pecite v ogreti pečici na 180 stopinjah, da se prepečejo oziroma 20 – 25 minut.

Sorodni recepti

Poglej vse