Piškoti mame Emmy
Recept je iz: Lora in Stoyan

To je recept za piškote s sodo bikarbono, a z majhnim dodatkom - masleno skorjo, ki jo razrežemo na kroge in položimo na piškote, da so še bolj okusni in hrustljavi.
sestavine
- 900 g moke
- 1 skodelica sladkorja
- 300 g jogurta
- 3 jajca
- 3 žlice olja
- lupina ene pomaranče
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 1/4 žličke cimeta
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 vrečka pecilnega praška
- ZA MASLENO SKORJO:
- 50 g mehkega masla
- 50 g sladkorja v prahu
- 50 g moke
Priprava
- Piškoti: 25–30
- 1. Za masleno skorjo zmešajte maslo, sladkor v prahu in moko. Mešajte, da se poveže. Testo dajte med dve plasti peki papirja in ga razvaljajte. Ohladi naj se v hladilniku.
- 2. Za testo za piškote zmešajte moko in sladkor.
- 3. Posebej stepite jajca. Zmešajte z vaniljevim sladkorjem, oljem, pomarančno lupino in cimetom.
- 4. Zmešajte jogurt, sodo bikarbono in pecilni prašek.
- 5. Zmešajte jajca in jogurt ter oboje vmešajte v moko ter gnetite, da se poveže.
- 6. Oblikujte kroglice (50-60 gramov vsaka) in jih polagajte na pekač, obložen s peki papirjem.
- 7. Masleno skorjo vzemite iz hladilnika. Z majhnim obročem ali kozarcem izrežite kroge, velike kot kroglice testa, in jih položite na vrh vsake kroglice.
- 8. Pecite v ogreti pečici na 180 stopinjah, da se prepečejo oziroma 20 – 25 minut.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Martha Stewart
Piškoti z mandlji
Recepti Martha Stewart
Glazirani limonovi stožci z ingverjem
Recepti Martha Stewart
Hrustljavi piškoti z ingverjem
Recepti Lora in Stoyan
Orehovi piškoti s kavno kremo
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni piškotni rjavčki
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni piškoti
Recepti Kirsten Tibballs
Kokosovi srčki
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni cimetovi piškoti
Recepti Mark Moriarty
Piškoti s temno čokolado
Recepti Martha Stewart
Okrašeni piškoti z luknjo