Piškoti z mandlji
Recept je iz: Martha Stewart
Kuhanje je odličen način za preživljanje časa z družino, poleg tega pa je lahko še posebej navdušujoče, če pripravite jed po receptu ene in edine Marthe Stewart. Pripravite si okusne piškote za praznike ali ko vam "pade cukr".
sestavine
- 5 skodelic celih mandljev
- 3 3/4 skodelice nebeljene večnamenske moke
- 3/4 čajne žličke soli
- 2 skodelici in 4 žlice hladnega nesoljenega masla, narezanega na koščke
- 3/4 skodelice sladkorja, presejanega
- 2 velika rumenjaka sobne temperature
- 1 čajna žlička čistega vaniljevega izvlečka
- NADEV:
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 skodelice sladkorja
- 4 žlice neslanega masla sobne temperature
Priprava
- 1. Piškoti: pečico segrejemo na 175 °c. Mandlje razprostremo v enem sloju na obrobljen pekač. Pečemo, da občutno potemnijo in zadišijo, 10 do 15 minut. Stresemo na rešetko in pustimo, da se ohladijo.
- 2. V mešalniku na drobno zmešamo mandlje. 1 1/2 skodelice mandljev damo v srednje veliko posodo. Preostanek damo na stran. Dodamo moko in sol ter zmešamo.
- 3. V skledi mešalnika z lopatko zmešamo maslo s sladkorjem, dokler ne dobimo gladke mešanice. Vmešamo rumenjake in vaniljo. Postopoma dodamo moko iz mandljev in mešamo, da se testo sprime (pazimo, da ne premešamo preveč). Testo zvrnemo na delovno površino in ga razdelimo na polovici. Polovici oblikujemo v 30 cm dolgi palčki (pribl. 2 cm premera) in ju zavijemo v plastično folijo. Postavimo v hladilnik, da se strdi, za približno 1 uro.
- 4. 1/2 skodelice preostalih mandljev damo na papir za peko in v njih povaljamo palčki. Palčki narežemo na 6 mm debele rezine, konice pa zavržemo. Premestimo na pekač s papirjem za peko in jih razporedimo 2,5 cm narazen. Pečemo, dokler robovi malce ne porjavijo, 18 do 20 minut. Stresemo na rešetko in pustimo, da se ohladi.
- 5. Nadev: v mešalniku pri nizki hitrosti zmešamo preostale 3 skodelice mandljev in sol, stranice pa večkrat postrgamo. Mešanica bo videti suha. Vseeno mešamo naprej, dokler ne postane gladka, 15 do 20 minut.
- 6. V skledi mešalnika z lopatko do gladkega zmešamo eno skodelico mandljevega masla (preostalo 1/2 skodelice si shranimo za drugo), sladkor in maslo, pri tem pa po potrebi postrgamo stranice sklede. Premestimo v slaščičarsko vrečko z 1,30 cm veliko konico.
- 7. Majhno količino nadeva nanesemo na dno polovice piškotov, nato pa piškote sestavimo. Nadevane piškote lahko shranimo v neprodušni posodi pri sobni temperaturi do enega tedna.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Martha Stewart
Glazirani limonovi stožci z ingverjem
Recepti Martha Stewart
Hrustljavi piškoti z ingverjem
Recepti Lora in Stoyan
Orehovi piškoti s kavno kremo
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni piškotni rjavčki
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni piškoti
Recepti Kirsten Tibballs
Kokosovi srčki
Recepti Lora in Stoyan
Piškoti mame Emmy
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni cimetovi piškoti
Recepti Mark Moriarty
Piškoti s temno čokolado
Recepti Martha Stewart
Okrašeni piškoti z luknjo