Martha Stewart

Martha Stewart

Bio

Martha Stewart je uspešna poslovna dama in medijska osebnost. Postala je model in je vedno dajala vtis, da je bilo njeno otroštvo varno in brezskrbno, resnica pa je čisto drugačna.
Martha se je rodila 3. avgusta 1941 v Jerseyju v New Jerseyju, mestu, ki je bilo bolj znano po svojih industrijskih zgradbah kot mestnem izgledu. Prihaja iz srednjega razreda, njen oče je bil preprodajalec mamil in njena mati učiteljica. Martha se že od malih nog začela učiti za hosteso. Po besedah ​​njene družine se je začela ukvarjati s šivanjem, kuhanjem, peko in vrtnarjenjem od tretjega leta starosti. Martha je bila zelo dober otrok z izjemnimi učnimi veščinami.

Prejela je štipendijo in se odpravila na študij na Bernard College v New Yorku. V študijskih letih je delala kot manekenka. Leta 1961 se je poročila z Andrejem Stewartom in za nekaj časa zapustila fakulteto. Pozneje je končala magisterij iz zgodovine in arhitekture. Do leta 1965 je Martha delala kot model, pojavljala se je v tiskanih in televizijskih reklamah.

Leta 1967 je preizkusila srečo v novem poslu in postala borzna posrednica. To je prakticirala do leta 1973, do recesije. Tri leta pozneje je kot vodja trgovin z živili začela svojo gostinsko linijo. Posel, ki se je začel v kleti hiše je kmalu zrasel v veliko uspešno podjetje.

Leta 1977, se Martha sreča z Alanom Mirkom, direktorjem založniške skupine Crown, ki je bil nad njo tako navdušen, da ji želi objaviti kuharsko knjigo. Martha je izdala veliko svojih knjig: "Hors D'oeuvres Martha Stewart (1984)", " Martha Stewart's Pies & Tarts (1985), "Poroke" (1987), "Poročni načrtovalec" (1988), "Menha Stewart's Quick Cook Menus" (1988), "Božič Marthe Stewart's" (1989).

Leta 1990 je začne z Martha Stewart Living, leta 1993 pa svojo televizijsko kariero.

Martha v svoji karieri ni bila uspešna zaradi trgovinskega dogovora z ImClone. Vendar se je leta 2005 vrnila k poslu in se odzvala s smislom za humor in strpnostjo do kritik do nje. Način, kako si je ponovno pridobila moči in obnovila svoje poslovanje, jasno kaže njeno odločnost in strast do službe.

Recepti