Piškoti s temno čokolado
Recept je iz: Mark Moriarty
Privoščite si domače piškote s temno čokolado! Piškoti so masleni, sladki ter polni koščkov temne čokolade in pražene pistacije. V samo 90 minutah jih lahko spečete 20.
sestavine
- 360 g moke
- 200 g belega sladkorja
- 170 g rjavega sladkorja
- 200 g slanega masla
- 1 jajce
- 1 jajčni rumenjak
- 1 vrhana žlička pecilnega praška
- 200 g temne čokolade
- 100 g pražene pistacije
Priprava
- Št. porcij: 20
- 1. Pečico segrejte na 170 stopinj Celzija.
- 2. V skledi zmešajte moko in pecilni prašek.
- 3. V drugo skledo dajte maslo, beli sladkor, rjavi sladkor in smetano. Mešajte, dokler ne dobite gladke mešanice.
- 4. V masleno zmes vmešajte jajca in jo zmešajte skupaj z mešanico iz prve sklede.
- 5. Temno čokolado in pistacijo nasekljajte na velike koščke ter jih vmešajte v mešanico, potem pa jo za 1 uro dajte v hladilnik.
- 6. Mešanico vzemite iz hladilnika in jo zvaljajte v testo. Z rokami naredite kepice, malo manjše od žogic za golf.
- 7. Kepice zamrznite ali jih dajte v hladilnik. Če jih zamrznete, jih v pečici pecite 15 minut, če pa jih daste v hladilnik, jih pecite 10 minut.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Martha Stewart
Piškoti z mandlji
Recepti Martha Stewart
Glazirani limonovi stožci z ingverjem
Recepti Martha Stewart
Hrustljavi piškoti z ingverjem
Recepti Lora in Stoyan
Orehovi piškoti s kavno kremo
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni piškotni rjavčki
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni piškoti
Recepti Kirsten Tibballs
Kokosovi srčki
Recepti Lora in Stoyan
Piškoti mame Emmy
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni cimetovi piškoti
Recepti Martha Stewart
Okrašeni piškoti z luknjo