Privoščite si domače piškote s temno čokolado! Piškoti so masleni, sladki ter polni koščkov temne čokolade in pražene pistacije. V samo 90 minutah jih lahko spečete 20.

sestavine

  • 360 g moke
  • 200 g belega sladkorja
  • 170 g rjavega sladkorja
  • 200 g slanega masla
  • 1 jajce
  • 1 jajčni rumenjak
  • 1 vrhana žlička pecilnega praška
  • 200 g temne čokolade
  • 100 g pražene pistacije

Priprava

  • Št. porcij: 20
  • 1. Pečico segrejte na 170 stopinj Celzija.
  • 2. V skledi zmešajte moko in pecilni prašek.
  • 3. V drugo skledo dajte maslo, beli sladkor, rjavi sladkor in smetano. Mešajte, dokler ne dobite gladke mešanice.
  • 4. V masleno zmes vmešajte jajca in jo zmešajte skupaj z mešanico iz prve sklede.
  • 5. Temno čokolado in pistacijo nasekljajte na velike koščke ter jih vmešajte v mešanico, potem pa jo za 1 uro dajte v hladilnik.
  • 6. Mešanico vzemite iz hladilnika in jo zvaljajte v testo. Z rokami naredite kepice, malo manjše od žogic za golf.
  • 7. Kepice zamrznite ali jih dajte v hladilnik. Če jih zamrznete, jih v pečici pecite 15 minut, če pa jih daste v hladilnik, jih pecite 10 minut.

Sorodni recepti

Poglej vse