Kokosovi srčki
Recept je iz: Kirsten Tibballs
Ti čokoladni srčki bodo prebudili vaše brbončice. Med dvema maslenima piškotoma s kokosom se skriva čokoladna krema, vse skupaj pa obliva topljena čokolada.
sestavine
- KOKOSOVI PIŠKOTI:
- 150 g neslanega masla
- 100 g rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 35 g suhega kokosa
- 260 g večnamenske moke
- ¼ žličke pecilnega praška
- ščepec morske soli
- ČOKOLADNA KREMA S KOKOSOM:
- 200 g neslanega masla
- 80 g sladkorja v prahu
- 200 g kakovostne kuverture iz temne čokolade s 70 % kakava
- 40 g suhega kokosa
- 40 ml kokosovega mleka
- POSTREŽBA:
- 250 g kakovostne kuverture iz temne čokolade s 54 % kakava
- 2 žlički morske soli
- ščepec zlatega prahu
Priprava
- Št. porcij: 26
- KOKOSOVI PIŠKOTI:
- 1. Stepajte maslo in rjavi sladkor, da dobite rahlo, kremasto zmes.
- 2. Postopoma dodajte jajce in vmes mešajte.
- 3. Dodajte kokos, moko, pecilni prašek in sol. Mešajte, da nastane testo.
- 4. Oblikujte testo v kvadrat in ga zavijte v plastično folijo.
- 5. Prestavite testo v hladilnik za vsaj dve uri.
- 6. Segrejte pečico na 160 °C in vključite ventilator.
- 7. Razvaljajte ohlajeno testo na debelino 3–4 mm.
- 8. Z modelčkom v obliki srca, velikim 4–5 cm, izrežite piškote.
- 9. Piškote položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pecite 10–12 minut, da dobijo rahlo zlato barvo.
- 10. Pustite, da se piškoti ohladijo pri sobni temperaturi.
- ČOKOLADNA KREMA S KOKOSOM:
- 1. Stepajte maslo in sladkor v prahu, da dobite rahlo, zračno zmes.
- 2. Čokolado segrevajte v mikrovalovni pečici po 30 sekund in vmes vsakič premešajte, tako da se čokolada povsem stopi.
- 3. Dodajte čokolado masleni zmesi in dobro premešajte.
- 4. Na koncu dodajte kokos in kokosovo mleko ter premešajte.
- 5. Kremo nabrizgajte ali nadevajte na vsak drugi piškot in na piškote s kremo položite tiste brez nje.
- 6. Dajte piškote za 30 minut v hladilnik, da se krema učvrsti.
- POSTREŽBA:
- 1. V posodici zmešajte sol z zlatim prahom.
- 2. Temperirajte čokolado. Segrevajte jo v kozici (če imate indukcijsko ploščo, jo nastavite na četrto stopnjo). Nenehno mešajte, dokler se polovica čokolade ne stopi. Prestavite čokolado v skledo in mešajte, dokler se ne stopi še preostanek.
- 3. Piškote do polovice pomočite v čokolado in jih položite na pladenj, prekrit s papirjem za peko.
- 4. Preden se čokolada strdi, jo rahlo posujte z zlato soljo.
- 5. Pustite piškote na sobni temperaturi, da se čokolada strdi.
- OPOMBA:
- Piškote lahko v neprodušni posodi pri sobni temperaturi hranite do sedem dni.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Martha Stewart
Piškoti z mandlji
Recepti Martha Stewart
Glazirani limonovi stožci z ingverjem
Recepti Martha Stewart
Hrustljavi piškoti z ingverjem
Recepti Lora in Stoyan
Orehovi piškoti s kavno kremo
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni piškotni rjavčki
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni piškoti
Recepti Lora in Stoyan
Piškoti mame Emmy
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni cimetovi piškoti
Recepti Mark Moriarty
Piškoti s temno čokolado
Recepti Martha Stewart
Okrašeni piškoti z luknjo