Ti čokoladni srčki bodo prebudili vaše brbončice. Med dvema maslenima piškotoma s kokosom se skriva čokoladna krema, vse skupaj pa obliva topljena čokolada.

sestavine

  • KOKOSOVI PIŠKOTI:
  • 150 g neslanega masla
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 35 g suhega kokosa
  • 260 g večnamenske moke
  • ¼ žličke pecilnega praška
  • ščepec morske soli
  • ČOKOLADNA KREMA S KOKOSOM:
  • 200 g neslanega masla
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 200 g kakovostne kuverture iz temne čokolade s 70 % kakava
  • 40 g suhega kokosa
  • 40 ml kokosovega mleka
  • POSTREŽBA:
  • 250 g kakovostne kuverture iz temne čokolade s 54 % kakava
  • 2 žlički morske soli
  • ščepec zlatega prahu

Priprava

  • Št. porcij: 26
  • KOKOSOVI PIŠKOTI:
  • 1. Stepajte maslo in rjavi sladkor, da dobite rahlo, kremasto zmes.
  • 2. Postopoma dodajte jajce in vmes mešajte.
  • 3. Dodajte kokos, moko, pecilni prašek in sol. Mešajte, da nastane testo.
  • 4. Oblikujte testo v kvadrat in ga zavijte v plastično folijo.
  • 5. Prestavite testo v hladilnik za vsaj dve uri.
  • 6. Segrejte pečico na 160 °C in vključite ventilator.
  • 7. Razvaljajte ohlajeno testo na debelino 3–4 mm.
  • 8. Z modelčkom v obliki srca, velikim 4–5 cm, izrežite piškote.
  • 9. Piškote položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pecite 10–12 minut, da dobijo rahlo zlato barvo.
  • 10. Pustite, da se piškoti ohladijo pri sobni temperaturi.
  • ČOKOLADNA KREMA S KOKOSOM:
  • 1. Stepajte maslo in sladkor v prahu, da dobite rahlo, zračno zmes.
  • 2. Čokolado segrevajte v mikrovalovni pečici po 30 sekund in vmes vsakič premešajte, tako da se čokolada povsem stopi.
  • 3. Dodajte čokolado masleni zmesi in dobro premešajte.
  • 4. Na koncu dodajte kokos in kokosovo mleko ter premešajte.
  • 5. Kremo nabrizgajte ali nadevajte na vsak drugi piškot in na piškote s kremo položite tiste brez nje.
  • 6. Dajte piškote za 30 minut v hladilnik, da se krema učvrsti.
  • POSTREŽBA:
  • 1. V posodici zmešajte sol z zlatim prahom.
  • 2. Temperirajte čokolado. Segrevajte jo v kozici (če imate indukcijsko ploščo, jo nastavite na četrto stopnjo). Nenehno mešajte, dokler se polovica čokolade ne stopi. Prestavite čokolado v skledo in mešajte, dokler se ne stopi še preostanek.
  • 3. Piškote do polovice pomočite v čokolado in jih položite na pladenj, prekrit s papirjem za peko.
  • 4. Preden se čokolada strdi, jo rahlo posujte z zlato soljo.
  • 5. Pustite piškote na sobni temperaturi, da se čokolada strdi.
  • OPOMBA:
  • Piškote lahko v neprodušni posodi pri sobni temperaturi hranite do sedem dni.

Sorodni recepti

Poglej vse