Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma!

sestavine

  • PIŠKOTI:
  • 135 g nesoljenega masla
  • 135 g sladkorja (superfinega)
  • 1 ½ ČŽ cimeta v prahu
  • 1 veliko jajce
  • 110 g kakovostne temne čokolade
  • 55 g moke z dodanim pecilnim praškom
  • 125 g navadne moke
  • ½ ČŽ morske soli
  • navadna moka za pomokanje
  • ČOKOLADNA GLAZURA:
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 70 g nesoljenega masla
  • 25 g kakava v prahu
  • ČOKOLADNI OKRAS:
  • 1 tablica kakovostne mlečne čokolade

Priprava

  • 1. Testo za piškote oblikujte v valj s peki papirjem. Zamrznite valj in ko se vam bo zahotelo piškotov, samo narežite testo in ga specite.
  • 2. Piškoti
  • Maslo in sladkor kremasto spenimo v mešalniku s ploskim nastavkom ali ročno. Mešamo, da postane kremasto in se maslo povsem vmeša. Med mešanjem z robov sklede odstranite maslo, da se bo enakomerno zmešalo. Dodajte cimet in jajce. Temno čokolado stopite v mikrovalovki v intervalih po 30 sekund. Vmes jo premešajte, dokler ne postane vroča na dotik in se raztopi. Čokolado vmešajte v testo in mešajte naprej ter s sten odstranite testo, ko se nabere na njih. Dodajte preostale suhe sestavine in mešajte, da se združijo. Pomokajte peki papir in nanj prestavite testo. Razvaljajte v valj, debeline 4 cm, in dajte za eno uro v zamrzovalnik. Ko je še zamrznjeno, narežite na 1 cm debele piškote. Položite jih na obložen pekač 1,5 cm narazen, ker se bodo med peko razširili. Pecite na 170 °C z ventilacijo približno 10 ali 12 minut. Naj se ohladijo na sobno temperaturo.
  • 3. Čokoladna glazura
  • Sladkor v prahu in maslo penasto vmešajte. Dodajte kakav v prahu in mešajte, da nastane gladka pasta. Postrgajte mešanico s sten posode, da se vse dobro premeša.
  • 4. Čokoladni okras
  • V mikrovalovki čokoladno tablico grejte 10 ali 15 sekund, da se zmehča. Ustvarite čokoladne opilke in dajte na stran za okras.
  • 5. Izdelava
  • Čokoladno glazuro namažite na piškot z žlico in na sredi posujte s čokoladnimi opilki.

Sorodni recepti

Poglej vse