Čokoladni cimetovi piškoti
Recept je iz: Kirsten Tibballs
Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma!
sestavine
- PIŠKOTI:
- 135 g nesoljenega masla
- 135 g sladkorja (superfinega)
- 1 ½ ČŽ cimeta v prahu
- 1 veliko jajce
- 110 g kakovostne temne čokolade
- 55 g moke z dodanim pecilnim praškom
- 125 g navadne moke
- ½ ČŽ morske soli
- navadna moka za pomokanje
- ČOKOLADNA GLAZURA:
- 80 g sladkorja v prahu
- 70 g nesoljenega masla
- 25 g kakava v prahu
- ČOKOLADNI OKRAS:
- 1 tablica kakovostne mlečne čokolade
Priprava
- 1. Testo za piškote oblikujte v valj s peki papirjem. Zamrznite valj in ko se vam bo zahotelo piškotov, samo narežite testo in ga specite.
- 2. Piškoti
- Maslo in sladkor kremasto spenimo v mešalniku s ploskim nastavkom ali ročno. Mešamo, da postane kremasto in se maslo povsem vmeša. Med mešanjem z robov sklede odstranite maslo, da se bo enakomerno zmešalo. Dodajte cimet in jajce. Temno čokolado stopite v mikrovalovki v intervalih po 30 sekund. Vmes jo premešajte, dokler ne postane vroča na dotik in se raztopi. Čokolado vmešajte v testo in mešajte naprej ter s sten odstranite testo, ko se nabere na njih. Dodajte preostale suhe sestavine in mešajte, da se združijo. Pomokajte peki papir in nanj prestavite testo. Razvaljajte v valj, debeline 4 cm, in dajte za eno uro v zamrzovalnik. Ko je še zamrznjeno, narežite na 1 cm debele piškote. Položite jih na obložen pekač 1,5 cm narazen, ker se bodo med peko razširili. Pecite na 170 °C z ventilacijo približno 10 ali 12 minut. Naj se ohladijo na sobno temperaturo.
- 3. Čokoladna glazura
- Sladkor v prahu in maslo penasto vmešajte. Dodajte kakav v prahu in mešajte, da nastane gladka pasta. Postrgajte mešanico s sten posode, da se vse dobro premeša.
- 4. Čokoladni okras
- V mikrovalovki čokoladno tablico grejte 10 ali 15 sekund, da se zmehča. Ustvarite čokoladne opilke in dajte na stran za okras.
- 5. Izdelava
- Čokoladno glazuro namažite na piškot z žlico in na sredi posujte s čokoladnimi opilki.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Martha Stewart
Piškoti z mandlji
Recepti Martha Stewart
Glazirani limonovi stožci z ingverjem
Recepti Martha Stewart
Hrustljavi piškoti z ingverjem
Recepti Lora in Stoyan
Orehovi piškoti s kavno kremo
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni piškotni rjavčki
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni piškoti
Recepti Kirsten Tibballs
Kokosovi srčki
Recepti Lora in Stoyan
Piškoti mame Emmy
Recepti Mark Moriarty
Piškoti s temno čokolado
Recepti Martha Stewart
Okrašeni piškoti z luknjo