Paradižnikova solata s sirovim moussom

sestavine

  • 800 g mešanega paradižnika (roza, rdeči, črni)
  • 1 rdeča čebula
  • 100 g oliv kalamata
  • 50 ml olivnega olja
  • 30 ml balzamičnega kisa
  • 1/4 šopa drobnjaka
  • sol po okusu
  • orehi za posip
  • Za mousse:
  • 1/2 čž želatine
  • 200 g sira
  • 100 ml smetane za stepanje
  • 1 strok česna
  • 2 vejici timijana
  • sol in beli poper po okusu

Priprava

  • Za mousse raztopite želatino v 30 ml hladne vode. Naribajte sir na velikih luknjah.
  • Smetano zagrejte s sirom in mešajte, da se raztopi.
  • Dodajte želatino, odstavite in spasirajte. 30 minut naj se strjuje v hladilniku. Ko se ohladi na sobno temperaturo, stepite s metlico.
  • Začinite s česnovo pasto s ščepcem soli, timijanom in belim poprom.
  • Za solato paradižnik narežite na različno velike kose. Rdečo čebulo narežite na polmesece. Vse zmešajte v večji skledi. Dodajte nasekljan drobnjak. Začinite z balzamičnim kisom, olivnim oljem in soljo.
  • Paradižnikovo solato postrezite na krožniku, dodajte olive, nabrizgajte mousse in posujte z nasekljanimi orehi. Dodate lahko tudi šopek drobnjaka.

Sorodni recepti

Poglej vse