Pesin humus

sestavine

  • 1 rdeča pesa
  • 1 pločevinka čičerike
  • 1 limeta
  • 1 vejica mete
  • 1 strok česna
  • 2 žlici tahinija
  • 1 ščep kumina
  • 100 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 50 g oluščenih bučnih semen
  • sol in poper

Priprava

  • Peso olupite in jo narežite na kockice. V kozico dajte peso, 200 ml vode, 20 ml oljčnega olja in sol. Pokrito kuhajte do mehkega.
  • Čičeriko odcedite, nekaj malega dajte na stran za dekoracijo. Naribajte limetino lupinico.
  • V skledo mešalnika natrgajte metine liste, dodajte limetino lupinico, nasekljan strok česna, limetin sok, čičeriko, tahini, 50 ml oljčnega olja, kumin, sol in poper. Spasirajte in dodajte peso ter 1-2 žlici vode od kuhanja, da bo bolj gladko.
  • Bučna semena popražite na suhi ponvi in jih ohladite.
  • Ohlajen humus postrezite v globokem krožniku. Okrasite ga s čičeriko in bučnimi semeni. Pokapljajte s preostankom oljčnega olja in okrasite s svežimi lističi mete.
  • * Nasvet: Humus postrezite s popečenim kruhom.

Sorodni recepti

Poglej vse